Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Djeca iz zadarske odgojne ustanove pljačkala trgovine

To žgoljavo i malo dijete držalo je u ruci uzi i viknulo: Ovo je pljačka!

pljačka
Foto: Goran Šimunov/VLM
1/2
12.11.2009.
u 10:03

Mašući oružjem udario je trgovkinju po ruci i lakše je ozlijedio, a nakon toga pobjegao iz trgovine. Policija je ustanovila da se radi o trinaestogodišnjem djetetu.

– Viknuo je: ‘Ovo je pljačka’, a kada sam ga onako malog i žgoljavog pogledala, pala mu je puška. Jako je odzvonilo i vidjela sam da ima pravu pušku, za koju su mi policajci rekli da je uzi, a ne plastična igračka. Pa to je dijete visoko možda metar i pol, no bio je naoružan.

“Brže, brže!”
Vikao je 'brže, brže' i kada sam mu dala sve što sam imala u blagajni, oko 1800 kuna, pobjegao je iz trgovine. Prestravila sam se – ispričala nam je Martina Z. (22), prodavačica u trgovini cipelama u središtu Zadra, koju je sinoć oko 19 sati opljačkao 13-godišnji naoružani dječak.

Desetak minuta prije pokušao je opljačkati i trgovinu Sonik, također u samom središtu Zadra. Kako doznajemo, uletio je s vrećom za smeće tražeći od prodavačice Vanje Zdunić (25) da je napuni novcem!? Prema prodavačici je uperio i pištolj, no hrabra djevojka, koja je unatoč lakšoj ozljedi koju je zaradila od 13-godišnjaka i danas došla na posao, nije ustuknula.

– Uperio je pištolj. Odlučila sam ne dati mu novac i zatvorila sam blagajnu. Tada me je pištoljem udario po ruci, no rekla sam mu da sam trenutak prije vidjela policiju i to ga je uplašilo. Ubrzo se htio i vratiti, i tko zna što bi bilo da nisam vidjela susjeda i počela ga zvati, pa je pobjegao. Danas mi je još teže jer možda me mogao i ubiti jer mu nisam htjela dati 3000 kuna – kaže hrabra prodavačica.

Opet je pušten
Policija je 15-ak minuta nakon pokušaja pljačke u trgovini Sonik i trgovine Office Shoes 13-godišnjaka našla u društvu s vršnjakom i 15-godišnjakom na Branimirovoj obali. Kod dječaka su pronašli novac i pištolj valter P-38. Sva trojica su iz odgojne ustanove, a jedan od njih dva dana prije opljačkao je i pretukao prodavačicu na Autobusnom kolodvoru. Istog je dana pušten, kao i danas.

 

Ključne riječi

Komentara 20

ZE
zendraf
13:59 12.11.2009.

je, moš mislit kak će biti procesuiran! dignut će se malo halabuke, još par članaka u novinama, pa će se na kraju ustanoviti da mu nitko ne može ništa!

MM
Mladen Miletić
14:58 12.11.2009.

Bolesnih Hrvata koliko god zaželiš kao u priči, sada bi se izživljavali na tuđem djetetu. A kada čitaju da se Bosanc odšetao u bosnu onda su ponosni jel je pametani Hrvat - heroj.

MM
Mladen Miletić
13:50 12.11.2009.

Plemenito je to čitatai, kada jadni roditelji ne dobivaju plače a gospoda se prave mutavi sa svojom politikom. Plemenito je da i djeca nastoje očajnim roditeljima pomoči da se dodje do novaca do hrane. To je ipak solidarnost i i vrijedno hvale, a ne kao u mnogim slučajevima gdje bespomočni hrvati starci zbog neimaštine polagano iznemogli umiru od gladi ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije