Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'KARTOMANI'

Milanović reagirao na Orbanovu objavu karte: 'Nemojte ih 'šerati' i stavljati na svoje profile'

Zoran Milanović u PPK Karlovac
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/3
07.05.2020.
u 11:33

U našim ormarima i arhivama nalaze se brojne povijesne karte i mape koje našu Domovinu prikazuju mnogo većom nego što je danas. Ormari većine europskih država kriju slične sadržaje. Nemojte ih „šerati“ i stavljati na svoje profile, poručio je predsjednik

Predsjednik Zoran Milanović reagirao je na objavu mađarskog premijera Viktora Orbana koji je na svom službenom Facebook profilu objavio fotografiju karte na kojoj su iscrtane nekadašnje granice Mađarske, a koja je obuhvaćala velike dijelove Hrvatske, Srbije i Rumunjske.

"U povodu karte/globusa na kojemu se vidi hipertrofirana Mađarska, inače nama susjedna i u novijoj povijesti prijateljska država, trenutačno u čvrstom stisku kroničnih ‘kartomana’, moja poruka ohrabrenja hrvatskim školarcima pred maturu: Hrvatska je moderna europska država i nacija.

U našim ormarima i arhivama nalaze se brojne povijesne karte i mape koje našu Domovinu prikazuju mnogo većom nego što je danas. Ormari većine europskih država kriju slične sadržaje. Nemojte ih „šerati“ i stavljati na svoje profile. Nisu danas nimalo aktualne ili ostvarive, a, još važnije, beskrajno iritiraju naše susjede. Otprilike onako kako nas iritiraju, ali i svaki put iznova začude „povijesne“ karte koje kao mračni fetiš prigodno i predvidivo izranjaju sa stranica nekih „vođa“ u komšiluku. To su provokacije onih koji jako dobro znaju da će te karte i dalje ostati samo u ormarima. Učite iz povijesti, ali gledajte u budućnost", napisao je predsjednik Milanović na Facebooku.

Video: Zbog ovih majica Milanović je napustio obilježavanje obljetnice Bljeska: "To je provokacija."

Komentara 76

𝐇𝐂
𝐇𝐑.𝐂𝐑𝐎
11:56 07.05.2020.

Pola Mađarske je bilo sastavni dio Panonske Hrvatske u ranom srednjem vijeku, da imamo normalnog predsjednika pokazao bi tu kartu javno.

Avatar Mann tga
Mann tga
12:56 07.05.2020.

E moj zorane nisi ti orbanu dorastao

SE
Seljakstritocke
12:38 07.05.2020.

Zanimljivo je da on i njegovi stalno ponavljaju kako je Istra navodno prodana. Usporedba povijesnih karata bi samo pokazala da je njihov glavni argument teška laž i obmana. Na povjesnoj karti se lako može utvrditi tijek promijena, a promjene nakon 45. jasno pokazuju tko je prodao koliko hrvatske države. Tito i partizani su polovicu poklonili Srbima i Crnogorcima. Te činjenice je lako vidjeti na kartama, zato Milanovića i njegovu lijevu bulimentu smetaju povijesne karte. Ne laje pas zbog sela...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije