Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija iz HNS-a:

'To su Posavčevi osobni stavovi, nema razloga za izlazak iz Vlade'

Matija Posavec
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
14.07.2019.
u 18:37

Redovni izbori, podsjetimo, trebali bi biti u jesen 2020. Posavec, dakle zagovara, pad Vlade i prijevremene izbore

Matija Posavec, župan iz HNS-a i najizgledniji kandidat za novog predsjednika te stranke, danas se u emisiji “Nedjeljom u dva” ispričao svim članovima HNS-a i javnosti zbog toga što je ta stranka prije dvije godine ušla u HDZ-ovu Vladu, čime je HNS spasio premijera Plenkovića od novih izbora nakon što je iz Vlade izbacio Most. Osim toga, Posavec smatra da bi HNS sad trebao izaći iz Vlade, jer je pokrenuta kurikularna reforma, što je bio razlog ulaska narodnjaka u Vladu, te da bi izvanredni parlamentarni izbori trebali biti već ove godine.

Redovni izbori, podsjetimo, trebali bi biti u jesen 2020. Posavec, dakle zagovara, pad Vlade i prijevremene izbore.

– To što je HNS napravio prije dvije godine nije bilo hrabro i odgovorno. Najbolje bi bilo da su tada bili novi izbori. Stranci treba novi početak, potpuno drukčiji smjer. Ako bude tako, tada će i moja uloga u HNS-u biti drukčija i spreman sam to preuzeti, čišće i jasnije vratiti HNS na put onako kako je to zamislila Savka Dabčević Kučar – rekao je Posavec.

Dodao je da je trenutačna situacija s aferama ministara mrak hrvatske politike.

Solira li župan Posavec, kao što to čini već dvije godine zagovarajući izlazak HNS-a iz Vlade ili su njegove riječi najava strategije pokušaja spašavanja stranke čiji se rejting urušava nakon raskola zbog saveza s HDZ-om? U vrhu HNS-a tvrde da su sve teze koje je Posavec plasirao isključivo njegovi osobni stavovi u svrhu kampanje za šefa HNS-a. Pred HNS-om su, napomenimo, izbori u ožujku iduće godine, a Ivan Vrdoljak se više neće kandidirati za predsjednika stranke. Ako Posavec pobijedi na tim izborima, možda bi se mogao očekivati HNS-ov izlazak iz Vlade prije rujna kad su redovni izbori. U vodstvu HNS-a Posavcu čak ne zamjeraju teške riječi i ispriku članovima, nego poručuju da je HNS liberalna stranka u kojoj svaki član može izreći svoje mišljenje.

– Da bi se izlazilo iz Vlade treba postojati neki razlog, kojega sad nema. Jedino da se dogodi neki “novi Kuščević” – poručili su u vrhu HNS-a.

Ključne riječi

Komentara 32

PA
Prosvijećeni apsolutist 2
18:51 14.07.2019.

Pitam se, hoce li HNS na sljedecim izborima dobiti veci postotak od onog sto pise na tetrapaku niskomasnog mlijeka.

KO
korektor1619
19:43 14.07.2019.

Drug Posavec je poltikant , uhljeb iza kojeg slijedi plejada parazita, nekih poduzetnika koji su se enormno obogatili na fiktivnim poslovima kao što je HEP, ceste i drugi poslovi.

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
20:30 14.07.2019.

Čačiževi reformisti su svedeni na varaždinsku a HNS-oci uskoro na međimursku županiju. U 3 riječi " postati će aorist " !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije