Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prava kamenovanih

To što nam susjedi prijete inspektoru bilo je smiješno

romi
Marko Jurinec/PIXSELL
12.03.2010.
u 19:03

Policija je razgovarala sa sukobljenim obiteljima te dogovorila da će djeca od idućeg tjedna ipak ići u školu. Horvati i Fischeri iz Varaždina već sedam dana ne šalju djecu u školu.

Horvati i Fischeri iz Varaždina već sedam dana ne šalju djecu u školu zbog straha da će ih njihovi neprijatelji sunarodnjaci Romi iz obližnje dravske šume ukrasti, a i sami dalje žive u strahu jer su još uvijek izloženi njihovu teroru. Obitelji je posjetila i socijalna radnica iz varaždinskog Centra za socijalnu skrb te policija.

Živim za svoju djecu

– Socijalna radnica nas je pitala zašto djeca ne idu u školu, a mi smo joj objasnili, ali kao da je nije zanimalo naše objašnjenje. Supruzi je ponudila da nam djecu smjesti na sigurno, kako bi mogla ići u školu, a za nas je nije bilo briga. Živim za tu svoju djecu. Želim im omogućiti normalno školovanje i obrazovanje da jednog dana imaju posao i da normalno žive – kaže Ratko Horvat te dodaje da ih je i policija ispitivala zašto ne šalju djecu u školu, ali ni oni nisu htjeli razumjeti što su im govorili.

– Policijski inspektor i žena koja je došla s njim ponijeli su se kao da im je to smiješno, a mi kao da smo glupi cigani s kojima se ne da razgovarati. No, naši teroristi i dalje prijete da će nas, ako ne prestanemo zvati policiju i novinare, sve iseliti iz ulice i zapaliti nam kuće. I dalje nemamo mira, a oni koji bi to trebali rješavati misle da nam tek tako mogu oduzeti našu djecu – kazao je Ratko dodajući da je otišao od kuće jer ne može više biti miran uz stalne provokacije neprijatelja, a ne želi učiniti ništa što bi naštetilo djeci ili obitelji.

Policija doznala iz medija

Priopćenjem se oglasila i policija s obrazloženjem da im roditelji nisu prijavili prijetnje sigurnosti djece, niti da ih ne šalju u školu. O tome su doznali iz medija. Nakon kontaktiranja s Centrom za socijalnu skrb, doznali su da četvero djece ne ide u školu zbog straha roditelja za njihovu sigurnost.

Policija navodi da je socijalna radnica ponudila privremeni smještaj roditeljima djece na sigurnu adresu, ali su oni to odbili. O svemu je izvijestila i varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka te je dogovoreno da se što hitnije sazove sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju Grada kako bi se brže riješio problem. Policija je više puta razgovarala sa sukobljenim obiteljima te dogovorila da će djeca od idućeg tjedna ići u školu jer nema opasnosti za njihovu sigurnost.

Gradonačelnik Čehok nije želio razgovarati o tom problemu jer se naljutio na naš osvrt “Prava kamenovanih”, za koji je rekao da je pun neistina i izmišljotina. U rješavanje problema uključila se i dječja pravobraniteljica Mila Jelavić.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
15:40 13.03.2010.

..nisan zna da su \"Varazdinci\" tako skuri ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije