Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stručnjaci o striptizu

'To što Mamić radi pljuska je društvu, politici i sudovima'

Zdravko Mamić i Dejan Lovren
Foto: Screenshot/24sata
1/6
20.06.2017.
u 15:07

Raskalašeno, primitivno i prostačko ponašanje čista je demonstracija moći. Time pokazuje neku svoju muškost, kaže M. Nazor.

– Pokupite se! Nećete me više braniti! Otkazujem vam punomoć – derao se prošlog tjedna u osječkoj sudnici Zdravko Mamić na svoje odvjetnike Jadranku Sloković i Čedu Prodanovića, dok je sucu Darku Krušlinu malo potom poručio: – Dajte se saberite.

Zbivalo se to u trenutku kada je u procesu koji se vodi protiv njega trebao svjedočiti Dejan Lovren. A onda, samo koji dan poslije, na svadbi Matea Kovačića, Mamić gol do pasa, zajedno s Lovrenom, pjeva narodnjačku pjesmu, u ovom slučaju znakovitih stihova: “Ne može nam nitko ništa, jači smo od sudbine. Mogu samo da nas mrze oni što nas ne vole.”

Iste je te stihove Mamić pjevao i 2015. u jednoj TV emisiji kao poruku onima koji, kako je tada rekao, mrze Šukera i Mamića, uz dodatak da za takve vrijede i stihovi “uzalud vam trud svirači”.

Zdravko Mamić i Dejan Lovren
1/25

Ja sam tu glavni

– To njegovo raskalašeno, primitivno i prostačko ponašanje čista je demonstracija moći. I prije se svlačio polugol. Time pokazuje neku svoju muškost kojom valjda demonstrira još jedan element svoje nedodirljivosti. Vezano uz Lovrena, ista je stvar bila i s Lukom Modrićem. Mislim da je on njima dobro zaprijetio, upotrijebio sve što mu stoji na raspolaganju, pa su dečki zato i svjedočili kako su svjedočili ili će tek svjedočiti onako kako Mamić hoće. Ti dečki uopće nemaju izbora. Čini mi se da su dovedeni u situaciju – ako hoćete ostati živi, znate što morate reći na sudu. To što Mamić radi i to što on pjesmama poručuje zapravo je pljuska našem demokratskom društvu jer time pokazuje da silniku i moćniku poput njega nitko ništa ne može. On zapravo tim stihovima ismijava i ponižava i naše pravosuđe i našu politiku. Ti stihovi usmjereni su sudstvu i politici. Njima Mamić poručuje – nitko mi od vas ništa ne može, ja sam tu glavni, vi ste nitko i ništa, mogu što hoću – neumoljiva je psihologinja Mirjana Nazor koja ne štedi ni Mamićeve odvjetnike. Smatra da su se i oni, nažalost, uključili u cijelu tu Mamićevu predstavu.

– Njegov odvjetnički dvojac nije mi neki dan djelovao uvjerljivo. Pa znaju oni dobro kakav je on. Ne mogu se oteti dojmu da je sve to u sudnici bilo inscenirano, da je sve bilo u cilju skorašnjeg Mamićeva oslobađanja – kazala je Nazor dodajući da Mamić živi od toga da bude u centru pažnje:

– Njemu to treba. Očito nema neke druge kvalitete da skrene pozornost na sebe nego to može činiti samo prostaklukom i svlačenjem. Nažalost, mediji mu pomažu da se svaki put raspojasa u tom svom ekscentričnom ponašanju jer prenose taj njegov cirkus. Mediji bi trebali ignorirati te njegove prostačke predstave.

Nekontrolirana komunikacija

Komunikologinja Smiljana Leinert Novosel pak ocjenjuje:

– Mamić je tipičan po nekontroliranoj komunikaciji. Ne može napraviti granicu između privatnog i javnog. Ono što osjeća istog trenutka plasira u javni prostor pa se zato u javnosti i skida. Onime što pjeva, tekstom te pjesme, on jasno poručuje kako on sebe vidi – da je u pravu, da nema nikakvih problema u životu i da je on uvijek, u svakoj situaciji u svim okolnostima u kojima se nađe, dominantna osoba.  

 

 
 

Komentara 95

MA
marjanko
15:26 20.06.2017.

podrška gospodinu Mamiću!!!! pa kaj se on nema pravo razveselit......

Avatar toxic alien
toxic alien
15:31 20.06.2017.

Ha, ha, ha..., "Čini mi se da su dovedeni u situaciju – ako hoćete ostati živi, znate što morate reći na sudu"! Kako se ne bi plasili!? Pa, cijela Hrvatska zna da je Mamic narucio i atentat na Johna Kennedyja! Prica se da kraj Zagreba ima jos jedno groblje, samo malo manje od Mirogoja, rezervirano samo za Mamiceve zrtve! Gospodjo Nazor, saberite se malo i ne lupajte gluposti.

JO
jozoblekic
15:12 20.06.2017.

daj bože više mamića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije