Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović:
Povratak na članak

'Predsjednik ne bi trebao sudjelovati u odabiru ustavnih sudaca'

Upitan bi li predsjednik trebao sudjelovati u odabiru ustavnih sudaca, Milanović je niječno odgovorio.

Komentari 7

ŽE
Žegarni
18:30 03.11.2019.

Slažem se, ako bi predsjednik bio dokazano nesposoban, bahat i lijen kao jedan od kandidata. U tom slučaju bi bilo najbolje da nema nikakvih mogućnosti devastiranja bilo čega.

VL
BA
barbaizamerike
18:36 03.11.2019.

Milano Vic se boji sudaca I Skorinih desnicara a napada Kolindu jer je zensko uh Staromodan tip sa lokalnim forama bez pokrica

VL
Avatar Urbani
Urbani
22:44 03.11.2019.

Jedva cekam da prodju izbori i zoki nestane iz medija.

VL
DD
dr dragon
08:04 04.11.2019.

On bi bio precccednik bez briga i ovlasti sa debelom plačom i previlegijama

VL
IV
ivanbalic
05:27 04.11.2019.

Milnovicu presjwednice nas buduci,svaka cast na takovoj pameti,pod tvojom vladom,dok si bio premijer,usli smo u EU,valjdaces i sada spasiti drzavu od raspadanja,jer ovi vladajuci s dvojnim drzavljanstvima nas unistise,briselasi sve rasprodase i sav nas narod rastjerase iz lijepe nase.

VL
BO
Boryx
16:01 03.11.2019.

HDZ-SDP podijele/uhljebe svoje partijce u ustavni sud, glume velike demokrate a onda svaki demos-cratos- po volji naroda dakle, svaku narodnu inicijativu koja partiji ne odgovara proglase PROTUUSTAVNOM, dakle autokrati preko ustavnog suda imaju apsolutnu moć a predsjednik bi morao moči i POLA ustavnih sudaca postavit, recimo da ih ima 12, pa 6 od prdsjednika i po 3 od svake stranke ili čak NARODA odabran, zašto bi uopče stranke birale, postalvjale ustavne suce? Predsjednik DA jer on ima izravni legitimitet naroda preko izbora, Plenkovića narod nije birao! Također predsjednik mora imati ovlasti BLOKIRAT svaki zakon vlade koji smatra lošim i dati ga na referendum, naravno svima je sada lova po pitanju referenduma, skupo je, pa uvedimo elektronsko glasanje, to je jednokratan trošak i nema više troškova. Nadalje, ako predsjednik nema ovlasti za pojedina pitanja to ne znači da mu je zakonski zabranjeno otvarat te teme, propitivat, poticat jevnu raspravu, to nije kriminalno djelo zar ne?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.