Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pas medo u 'pritvoru'

'To je kao da zabranite djeci da se igraju vani jer su glasna'

pas Medo
Foto: ''
28.01.2015.
u 17:00

Obitelj Vukotić podignula je tužbu protiv susjeda Šimunović jer im pas stalno laje. Pas Medo zato prije 8 sati ujutro ne smije van

Pas mješanac Medo iz Peroja pokraj Pule do daljnjega noću ne može biti vani kako svoje vlasnike, obitelj Šimunović, ne bi doveo u situaciju da plate 20 tisuća kuna kazne. Privremena je to mjera i reakcija pulskog Općinskog suda na tužbu koju je obitelj Vukotić podigla protiv svojih susjeda Šimunovića jer im, kako kažu, pas nesnosno laje po cijele dane i noći.

– Za nas je ova situacija strašna, Medo je u kućnom zatvoru, tužan i nesretan bez svog dvorišta. Molećivo nas gleda da ga pustimo, ali ne smijemo – kaže Marija (73), supruga Medina vlasnika Blaža. Tvrdi da Medo ne laje stalno, nego samo kad netko dođe i da je riječ o čuvaru koji mora “govoriti”. Obitelj Vuković iznosi drugu stranu priče.

– Problem je što njih uopće nije briga što on laje, kao čuvar im nešto javlja, a oni i ne dođu vidjeti zašto se glasa – kažu Vukotići. Luka Oman iz Prijatelja životinja naglašava da je nedopustivo da životinja trpi zbog očito narušenih međususjedskih odnosa.

– Smiješna je i apsurdna odluka suda da pas uopće ne smije izaći od 20 sati navečer do 8 ujutro. To je kao da zabranite djetetu da se igra vani jer se glasno smije ili lupa po bubnjevima. Ako pas zaista neprekidno laje, skrbnik ga treba pustiti u kuću, ne u garažu ili podrum, baš kao što se o djetetu treba pobrinuti roditelj – naglasio je Oman.

>>Sud kaznio psa zbog lajanja i odredio mu 'pritvor'

>>Zaplakao sam kada smo pronašli dječaka koji je preživio olujne noći

Komentara 17

DU
Deleted user
10:46 29.01.2015.

Ako pas laje, a laje jer je vezan lancem ko za brodove cijeli dan, onda neka spava u kući dok ga ne nauče da ne laje. Najlakše ga je vezati vani i otići spavati u kuću, i koga briga za susjede.

DU
Deleted user
13:33 29.01.2015.

Sud se trebao pozabaviti neodgovornim vlasnicima koji očiti dobro ne brinu o psu, jer da brinu, pas ne bi stalno lajao.

CR
crocrni
14:45 29.01.2015.

A zašto Medo ima tu hrdavu lancinu oko vrata?? Samo ti Medo uzivaj na kauču

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije