Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČEKUJE SE ERUPCIJA

Tlo na Islandu treslo se sinoć 20 minuta, a onda je uslijedio niz potresa: 'Probudio sam se u šoku'

Reykjavík
Pixabay
07.03.2021.
u 15:45

"Probudio sam se u šoku", "Ovaj je trajao dugo", "Kao da valjak prolazi pored kuće", javljali su Islanđani

Na Islandu je sinoć oko 00:22 zabilježeno podrhtavanje tla koje je trajalo čak 20 minuta, a nakon njega zabilježeno je više potresa magnitude veće od 4 po Richteru. Najjači zabilježeni potres bio je u 2:02 magnitude 5 po Richteru, a epicentar mu je bio oko 3 kilometra jugozapadno od vulkana Fagradalsfjall.

"Probudio sam se u šoku", "Ovaj je trajao dugo", "Kao da valjak prolazi pored kuće", javljali su Islanđani na stranici EMSC-a.

Kako javljaju islandske nadležne službe, tremor tla bio je sličan onom koji se osjetio 3. ožujka kada je podrhtavanje trajalo satima. Dugo podrhtavanje, kakvo su osjetili Islanđani u prvim satima nedjelje, često dolazi prije erupcije vulkana. Ovo podrhtavanje dolazi nakon nakon više snažnih i tisuće slabijih potresa zabilježenih u posljednjih dva tjedna. Zbog svega toga su vlasti poduzele mjere pripreme za moguću erupciju vulkana koji se nalazi 30-ak kilometara od Reykjavika.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar hrvat do smrti
hrvat do smrti
07:29 08.03.2021.

potresi svakih 20 minuta magnitude od 3,5-5,8..prestrasno

ZA
zagabria5
08:04 08.03.2021.

Nešto se gadno dešava sa planetom, ovakvih nizova potresa po svijetu dugo nije bilo

D1
Domagoj_11
20:17 07.03.2021.

Kod ovih je gora noćna mora nego ovdje, iako srećom oni su pametniji od nas pa su sagradili kuće kako spada pa kad rukne 5-6 pričaju tek o "valjku koji prolazi pored kuće" dok kod nas cijeli grad ode u nepovrat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije