Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ime obitelji predlaže izmjene ZOR-a
Povratak na članak

Tko želi raditi nedjeljom mora primati najmanje 50 posto više od standardne satnice

Krešimir Planinić pojasnio je da se njihovim prijedlogom izmjena ZOR-a proklamira neradna nedjelja i taj dan se regulira kao jedini dan za odmor

Komentari 4

Avatar fijolica
fijolica
14:07 27.03.2017.

Treba taj zakon jako pažljivo sastaviti. Jer moglo bi se dogoditi da se poslodavci domisle kako će ipak natjerati radnike da rade nedjeljom. Trebalo bi ih nekako spriječiti da smanje osnovicu plaće - jer bismo mogli dobiti situaciju da će radnicima koji bi imali slobodne nedjelje plaća biti toliko mala da će (opet!) biti prisiljeni raditi nedjeljom da to nadoknade.

VL
SH
Shaman
13:40 27.03.2017.

Zašto se blagajnice ne mogu pozvati na priziv savjesti i odbiti raditi nedjeljom jer to je dan gospodnji? Ako već ginekolozi mogu to činiti kad treba raditi abortus, pa onda valjda mogu to učiniti i blagajnice kad treba raditi nedjeljom.

VL
RO
Rosali
19:25 27.03.2017.

Evo ja za solidarnost sa blagajnicama , vec par godina ne kupujem nista nedjeljom. I dragi Bog se je odmarao 7. dan, nedjeljom.Nedjelja je dan obitelji, i odlaska na sv, misu, okupljanja obitelji i igre sa djecom. Turisti se cestose cesto cude, da je nedjeljom trgovina otvorena.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.