Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽUPANIJSKI PREDSJEDNICI DOMOVINSKOG POKRETA

Tko su Škorini 'župani': Od sestre odbjeglog Vrkljana do čelnika Katoličkih muževa

Foto: PIXSELL
1/4
12.02.2021.
u 22:44

Tri su tu Škorina saborska zastupnika: Daniel Spajić predsjednik je virovitičko-podravskog ogranka DP-a, Ružica Vukovac brodsko-posavskog, Stipo Mlinarić vukovarsko-srijemskog, a uočiti se odmah može još jedno poznato prezime. Vrkljan u Lici

“Vjernim, poštenim i bezuvjetno iskrenim članicama i članovima HDZ-a” zahvalio je, a onda jučer vukovarsko-srijemski dožupan Josip Dabro objavio da će na izborima za 90 dana probati, kao nezavisni, osvojiti čelno mjesto županije. Uz podršku Domovinskog pokreta. Jedan je on od prvih kandidata iz redova Miroslava Škore, čija je stranka prošlog vikenda održala svoj prvi Opći sabor na kojem je izabrano usko vodstvo te su na jednom mjestu pobrojeni predsjednici Domovinskog pokreta po županijama. Hoće li baš oni biti i kandidati za gradonačelnike, načelnike i župane, kakva je obično praksa, odlučit će se, kažu u stranci, na lokalnim razinama, a mi smo pregledali tko bi to sve mogao u mjesne utrke.

“Ne cilja na fotelju”

Tri su tu Škorina saborska zastupnika: Daniel Spajić predsjednik je virovitičko-podravskog ogranka DP-a, Ružica Vukovac brodsko-posavskog, Stipo Mlinarić vukovarsko-srijemskog, a uočiti se odmah može još jedno poznato prezime. Vrkljan u Lici. Nije riječ o Milanu Vrkljanu, koji je prije nešto više od mjesec dana zaključio da su on i kolegica mu Karolina Vidović Krišto “izloženi različitim pritiscima i spletkarenjima unutar Domovinskog pokreta”, već o njegovoj sestri Mirjani Vrkljan Radošević. Što je brat o tome rekao i jesu li jače obiteljske ili političke veze, pitali smo nju.

– Nema politike koja bi stala između mene i brata – govori nam ova liječnica iz Gospića pa dodaje kako je o svom angažmanu u DP-u razgovarala i s bratom i sa Škorom. Obojica su se složila da ona nastavi svoj put kako ji naumila. A kako to?

– Okupila sam ovdje poštene i vrijedne ljude, koji se žele suprotstaviti politici koja uništava Liku već 20 godina – kaže Mirjana Vrkljan Radošević, a mi je pitamo ima li ona gradonačelničkih ili županskih ambicija. Dogovori neki u Ličko-senjskoj županiji postoje, kaže, ali o kandidatima će tek odlučiti.

Karlo Posavec, Mirjana Vrkljan Radošević, Mladen Ptičar, Tin Hrgović, J. Dabro i R. Vukovac
Foto: PIXSELL/Screenshot

– Najmlađa smo stranka i imamo vremena, pogotovo jer još ni HDZ ni HSP nisu izašli sa svojim pretendentima. Zagreb nam je dao slobodu da o ljudima za izbore odlučimo na lokalnim razinama, i to ćemo napraviti u dogovoru – kaže M. Vrkljan Radošević.

Dogovarat će se i u Koprivničko-križevačkoj županiji, u kojoj je na čelu ogranka DP-a Karlo Posavec, koji je lani portalu podravski.hr objašnjavao da mu je ulov šarana kapitalca “bio veći užitak nego da se pred njim pojavila gola Nives Celzijus”.

– Tako mi je najlakše opisati što mi je, zapravo, značio ovaj ulov – rekao je tada poduzetnik i ribič Karlo Posavec, koji je prije dva mjeseca objasnio da “nije političar, ne cilja na fotelju, nema fgu u džepu, ali ima Hrvatsku s dr. Miroslavom Škorom na čelu Domovinskog pokreta”.

Najmaturant županije

A kad smo već kod čelnika, u krapinsko-zagorskom ogranku stranke to je Mladen Ptičar, ujedno prvi čovjek Društva hrvatskih katoličkih muževa. Ovaj je poduzetnik i profesor te branitelj bio i na Škorinoj listi za Sabor u trećoj jedinici, gdje je osvojio 260 glasova. Petstotinjak više birača zaokružilo je tad na istoj listi Tina Hrgovića, trenutačnog predsjednika međimurskog DP-a, 20-godišnjaka koji je u svibnju 2019. proglašen najmaturantom svoje županije, a onda u lipnju organizirao prosvjed “Želim normalan život” u Čakovcu.

Prosvjed protiv Roma, izvještavalo se tada, dok su sami organizatori rekli da nije baš tako, već je to okupljanje “s jednim, jedinim ciljem”, da se upozori na neodgovorno, opasno i kriminalno ponašanje mnogih, “a pogotovo dijela romske manjine”. Priključili su se DP-u, baš kao i Josip Dabro s početka priče, i neki bivši HDZ-ovci. Oni, doduše, za pravo, ne kao neovisni, pa je na čelo karlovačkog ogranka izabran Vlatko Ivka, a na vrh onoga varaždinskog Darko Novoselec.

Komentara 56

PE
PetrusManus
06:00 13.02.2021.

Koliko se ADZEJ trudi ocrniti DP, znači li da je nekoga strah, vuna, neka bar su radari ukljućeni.

TE
TerMInator
08:46 13.02.2021.

Partija u strahu, dižu se neki novi ljudi koji nisu u inkluziji Plenkisava. Brišu se i miču komentari i komentatori, blokiraju se profili koji kao vijesnici proljeća najavljuju promjene, no pobrisati ne mogu i ne stignu poljsko cvijeće koliko ga se budi. Za dom!

BI
bikica7
23:01 12.02.2021.

Trideset godina na vlasti je duopol HDZSDP. Ovu su zemlju doveli do bankrota svojom podaničkom i lopovskom uhljebničkom politikom.Vjerujem da će narod prepoznati ljude koji svojim radom i poštenjem mogu vratiti vjeru u hrvatsku državu u kojoj će svi bitii jednaki pred zakonom. Ili će se nastaviti pljačka i grabež.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije