Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Mercedes

Tko su roditelji Gabrijele Žalac: majka je gurala i inspirirala ministricu

Gabrijela Žalac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/9
20.03.2019.
u 10:47

Vinka Ivanković, majka Gabrijele Žalac, poznata je kao stečajna upraviteljica više tvrtka na istoku Hrvatske. Građanima Vukovarsko-srijemske županije posebno je ostao u pamćenju stečaj Županjske banke

Prema riječima ministrice Gabrijele Žalac njeni roditelji su vlasnici ili će tek biti vlasnici luksuznog Mercedesa E klase koji je već nekoliko tjedana parkiran u dvorištu njene obiteljske kuće u Vinkovcima. Odmah potom mnogi su postavili i pitanje tko su roditelji Gabrijele Žalac i kako si mogu priuštiti tako skupocjen automobil.

Prema informacijama iz Vinkovaca otac Gabrijele Žalac je višegodišnji radnik Hrvatskih željeznica. Neslužbene informacije kažu kako je u mirovini.

Pogledajte izjavu ministrice o Mercedesu:

Vinka Ivanković, majka Gabrijele Žalac, imala je puno interesantniji životni put. Ona je poznata i kao stečajna upraviteljica više tvrtka na istoku Hrvatske. Građanima Vukovarsko-srijemske županije posebno je ostao u pamćenju stečaj Županjske banke koji je ostao poznat i kao jedan od najdužih stečajeva u Hrvatskoj. Taj stečaj inspirirao je i Gabrijelu Žalac koja je kao temu diplomskog rada na Ekonomskom fakultetu u Osijeku odabrala „Stečaj Županjske banke“.

Vinka Ivanković je već treći ili četvrti mandat direktorica Županijske komore Vukovar – Hrvatske gospodarske komore. Ranije je bila i direktorica Hrvatske poštanske banke u Vinkovcima. Poznavaoci obitelji Žalac kažu kako je upravo Vinka Ivanković bila ta koja je gurala i inspirirala Gabrijelu Žalac u njenom napredovanju.

Foto: Branimir Bradarić

Tako je postala i zaposlenica Vukovarsko-srijemske županije, pa pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za međunarodnu suradnju da bi 2010. godine imenovana za pročelnicu. S toga mjesta imenovana je i za direktoricu Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast. S te pozicije imenovana je i za ministricu Vlade RH.

Vinka Ivanković za sada nam ne odgovara na telefonske pozive. 

Ključne riječi

Komentara 75

Avatar Urbani
Urbani
12:08 20.03.2019.

Ajmo malo o roditeljima crvenih drugova ili su zasticeni ko licki medvjedi?? Sramota od novinarstva!

DU
Deleted user
12:09 20.03.2019.

Imamo li sutra kakvi senzacionalnih informacije u Večernjem od pradjedovima i prabakama djedova i baka ministrice. Možda se tu otkriju kave "nečasne radnje iz prošlosti" možda u obliku podmićivanja nekog "istraživačkog novinara"! To bi bila senzacija - prvorazredna.

ZA
zagora
11:57 20.03.2019.

ozbiljan tisak nepise ovakve clanke ovo je sramotno !zivio sam dugo godina izvan HR ali ovako nesto mogu pisati piskarala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije