Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Tko su četvorica hrvatskih ribara koje progone Slovenci

14.02.2018.
u 00:00

S jedne, veće strane zaljeva nepoznati je političko-turistički aktivist napisao Piranski zaljev, a s druge, manje – Savudrijska vala.

Na turističkoj ploči u Savudriji netko je crnim flomasterom povukao “novu” liniju razgraničenja u obližnjem zaljevu. Crta više ne dijeli zaljev napola između Hrvatske i Slovenije, već prolazi uz rub hrvatskog kopna, onako kako su odlučili arbitri u Haagu u procesu koji Hrvatska smatra kontaminiranim i nevažećim. S jedne, veće strane zaljeva nepoznati je političko-turistički aktivist napisao Piranski zaljev, a s druge, manje – Savudrijska vala.

Provokacija na koju ne treba obraćati pažnju? Očistiti ili postaviti novu ploču i gotovo. Možda. No način djelovanja blizak je načinu kako djeluje Slovenija prema Hrvatskoj. Jer kako inače objasniti nelogičnosti u postupanju slovenske policije prema hrvatskim ribarima i svima ostalima koji prelaze “arbitražnu” granicu, te selektivno (ne)provođenje zakona na koji se pozivaju, osim da je namjera provokacija, izazivanje nesigurnosti i incidenata.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Vučić se odbio ispričati. Posjet koji je podijelio Hrvatsku

>>Srbi oduševljeni osiguranjem, puška za dronove glavna atrakcija

>>Veliki dobavljači odbili Ramljakov plan nagodbe. Hoće li Vlada produljiti rok za dogovor?

>>Profesoru s PMF-a kolege uzeli 300 zmija i odnijeli ih u Zoološki vrt

>>Dalmatinci spaljuju 'krnju' s imenom i prezimenom, najčešće političare

>>Danas dar -  ljubavni horoskop

Ključne riječi

Komentara 22

KO
koraknaprijed
03:51 14.02.2018.

Vučić je tipični srpski "junak" ili bolje reci Vučić je Kraljević Marko 21 stoljeca. Došao je 20 km do Gline grada za kojeg je rekao da nikada neće biti Hrvatski ili ustaski,i nije imao muda da posjeti svoje sugrađane. Nisu njega zaustavili Hrvati ili ustase, nije imao hrabrosti da izidje pred svoje srbe kojim je lagao i huskao ih u rat pa ih ostavio na cjedilu.Pitam ja vas gdje je ti Vuciceva pobjeda i hrabrosti?

JO
Journalist007
21:09 13.02.2018.

Jedna velika predstava za javnost, bez veze. Samo je pomogla Vučiću da glumi da je pokazao dobru volju, ali eto problem je u RH.

Avatar Ivo Hrvatina
Ivo Hrvatina
11:10 14.02.2018.

Stravićno je bolno i traumatićno za posebno domoljubne prave rvatine koji su se zaklinjali u svoju kraljicu Kolindu a ona je sada dovela vječnog neprijatelja a ustvari balkanskog brata po krvi, jeziku i kulturi u posjet, izljubila se sa njim i počela proces ponovnog bratstva i jedinstva i obnavljanja jugoslovenske ideje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije