Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLATI ILI...

Tko ne plati prostitutku, silovatelj je

prostitutke u Rimu
Reuters/Pixsell
04.03.2010.
u 11:26

Klijenti koji prostitutki ne plate za njezinu uslugu zakonski su izjednačeni sa silovateljima, odlučio je talijanski vrhovni sud i u jednom slučaju dosudio četverogodišnju zatvorsku kaznu.

RIM – Klijent koji ne plati prostitutku počinio je kazneno djelo seksualnog nasilja, utvrdio je talijanski vrhovni sud. Osoba koja na kraju seksualnog odnosa ne plati prethodno dogovoreni iznos za taj odnos, može biti osuđena da je počinila kazneno djelo seksualnog nasilja. Vrhovni je sud potvrdio kaznu od četiri godine zatvora Diegu S. (50) iz mjesta Sestri Levante pokraj Genove, kojeg je prijavila Laura S. jer joj nije platio za seksualni odnos u hotelu.

Vrhovni je sud zaključio da je klijent počinio kazneno djelo, odnosno da je nestala suglasnost za seksualni odnos kada nije zadovoljen postavljeni uvjet – plaćanje.

Osim toga, ponašanje Diega S. bilo je i jasno priznanje vlastite odgovornosti jer je od recepcionera hotela, u kojem je imao intimni odnos s Laurom S., zatražio da uništi njihovu hotelsku prijavu kako ne bi ostalo tragova o njegovu identitetu.

Diego S., osim što je kažnjen zatvorom, morat će odmah platiti 2000 eura Lauri S. te dodatni iznos koji će se naknadno utvrditi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije