Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠI SAVJETNIK

Tko je Željko Ferenc, drugi uhićeni u slučaju bivšeg ministra Tolušića: Bio je na korak do mirovine

Rezovac: Istražitelji odvode Tomislava Tolušića iz vinarije Apolitico
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
07.07.2022.
u 14:21

Tolušićevih nešto više od dva hektara, za koje je tražio potpore, u ARKOD-u je navodno bilo prijavljeno kao iskrčeni vinograd nakon čega je od njega zatražena dopuna i dokazi o krčenju

Uz bivšeg ministra Tomislava Tolušića jutros je uhićen i Željko Ferenc, viši savjetnik iz virovitičkog područnog ureda Ministarstva poljoprivrede, odnosno bivše savjetodavne službe, koji je, kako doznajemo na korak do mirovine, a specijalist je za hortikulturu, integriranu proizvodnju, kontinentalno voćarstvo i kulture kratkih ophodnji.

Tolušića se tereti da je potaknuo Ferenca da mu da pozitivno mišljenje za projekt podizanja novog nasada vinove loze za što je raspisan natječaj iz mjere 4.1.1. Programa ruralnog razvoja, otvoren od 16. srpnja do 30. rujna lanjske godine. Unutarnjom revizijom natječaja koju je, kako doznajemo, zatražila ministrica poljoprivrede Marija Vučković, utvrđene su, međutim, određene nepravilnosti, i to ne samo u Tolušićevu slučaju.

Ferenc je pak, pokazala je revizija, Tolušiću i prije službenog podnošenja zahtjeva za potporu ovjerio tehnološki elaborat o pogodnosti tla i predviđenih kultura u skladu s agrotehničkim preporukama za koji je utvrđeno niz propusta koji su prijavljeni u sustavu.

Tolušićevih nešto više od dva hektara, za koje je tražio potpore, u ARKOD-u je navodno bilo prijavljeno kao iskrčeni vinograd nakon čega je od njega zatražena dopuna i dokazi o krčenju, koje je moguće samo ako se radi o stolnim, a ne vinskim sortama grožđa.

Navodno je Tolušić, kako bi prošao natječaj, sam iskrčio mladi vinograd koji je netom posadio. No odgovor koji je poslao mjerodavnima nije bio zadovoljavajući i dobio je odbijenicu na tom natječaju, a nepravilnosti kojima je pridonio i Ferenc već tad su prijavljene u sustavu. 

>> VIDEO Tomislav Tolušić na meti istražitelja: Završen pretres kuće u Virovitici

Komentara 19

Avatar Urbani
Urbani
15:20 07.07.2022.

Tko vjeruje DORHu?

PE
Perspektivan
15:45 07.07.2022.

Pa gdje ih sve plenki nadje!?Ili ipak vrijedi ona kako nekog upoznas tek onda kad mu das vlast!? Mislim,da li je itko od nas imun na kradju kad se nadje u prilici?

DU
Deleted user
16:15 07.07.2022.

Potaknuo? Mislite natjerao ga da da pozitivno mišljenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije