Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera

Tko je to u stopu pratio muža veleposlanice Kitarović?

Kolinda Grabar-kitarović
Mišo Lišanin
06.03.2010.
u 15:14

MVP pokrenuo istragu nakon što je na Youtubeu osvanula snimka Jakova Kitarovića koji vozi službenu Toyotu u Washingtonu.

“Dužnost veleposlanice u Washingtonu obnašam 24 sata na dan i ne odvajam službeno i privatno vrijeme jer sam stalno na raspolaganju želeći unaprijediti prijateljske odnose sa SAD-om. Uz djelatnike veleposlanstva u tome mi pomaže i suprug, kojem sam odobrila korištenje službenog auta za prijevoz djece, za nabave i sva druga zaduženja u organizaciji prijama u službenoj rezidenciji te za diplomatske aktivnosti“.

Tim je riječima hrvatska veleposlanica u Washingtonu Kolinda Grabar-Kitarović komentirala napise da njezin suprug koristi službeno vozilo, o čemu su na YouTubeu osvanuli videozapisi. Činjenica da netko neovlašteno prati i snima članove diplomatskog osoblja i njihove obitelji uznemirila je i MVP te je ministar Jandroković pokrenuo službeni nadzor, a stupanj sigurnosti veleposlanstva podignut je na višu razinu.

Večernji doznaje da je i američka strana pokrenula istragu, a za brze rezultate zainteresirano je i njemačko veleposlanstvo jer je na snimkama od 2. veljače Jakov Kitarović sa suprugom njemačke diplomatkinje. Osoba koja je snimala napravila je niz prekršaja – neovlašteno praćenje i snimanje, parkiranje u suprotnom smjeru, povredu vlasništva.

Komentara 91

MI
miso
20:06 06.03.2010.

I meni je Kolinda izgledala pametna i školovana.... Međjutim, što takva radi u partiji, to mi onda nije jasno?

DO
doktorica
20:07 06.03.2010.

Ona je barem sposobna za razliku od nekih koji niti imaju škole niti znaju jezike,a o kulturi da i ne govorimo,nego su ili ispičuture ili kockari navikli da uživaju u izobilju koje im mi još i plaćamo.

Avatar Robinzon
Robinzon
15:42 06.03.2010.

Pod hitno treba zatvoriti, barem privremeno, više od 60% naših veleposlanstava i ostalih diplomatskih predstavništava, pošto su ogroman trošak, kojeg si Hrvatska u trenutku krize, ne može priuštiti.Najveći učinak naših diplomatskih predstavništava je da nam, s vremena na vrijeme, prirede nekakvu blamažu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije