Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tina Beattie
Povratak na članak

Tko je teologinja čije je gostovanje u Dubrovniku izazvalo neslaganje između dvojice biskupa?

Beattie je rođena u obitelji škotskih prezbiterijanaca, a na katoličanstvo je prešla u 31. godini, no neki joj i kod nas i u svijetu spočitavaju da je liberalna, da nikad nije prihvatila nauk Katoličke crkve i postala prava katolkinja

Komentari 9

SP
speleolozirelkovićimaldini
21:23 10.07.2019.

uskoro možemo očekivat da se gordan bosanac proglasi teologom a sanja juras i mima simić da osnuju neki red časnih sestara.izgleda da biskup uzinić,markešić i kolege uče teologiju kod ,,naprednih,, poput kurečića i ekipe.kao da sam sveti pavao ne pišee kako nije dovoljno biti samo formalno pripadnik kršćanske zajednice nego da vjeru treba i živjeti. katolička crkva je na najboljem putu da izvrda pojam grijeha onako kako su to učinili protestanti.kršćanstvo je i nastalo kao otpor ,,modernizmu,, i ,,naprednosti,, koju je provodio rimski namjesnik i satrap herod uz podršku potkupljenih i ucjenjenih židovskih poglavara.ivan krstitelj je pogubljen jer je žestoko kritizirao herodov razvrat, čak i drugi izvori iz tog vremena herodov brak opisuju kao ,,nekonvencionalan,,. židovskim poglavarima tako nešto nije smetalo jer su i sami bili u istom kolu.isto kao i današnji biskupi,ljudi se razveli po par puta,navaljali vanbračne djece kao sultani i sjede u prvim redovima u crkvama a svećenici i biskupi idu s njima na domjenke.

VL
DU
Deleted user
22:12 10.07.2019.

Drugim riječima, nije katolkinja i cijela njezina 'poznatost' se temelji na atrakciji, a ne zato što je nešto u teologiji prepoznatljivo razradila.

VL
Avatar rubinet
rubinet
22:09 10.07.2019.

Ako je sretnem na Stradunu pitat ću je što uopće radi u Dubrovniku?

VL
BA
bakulušić
23:23 10.07.2019.

Kako je krenulo, u Hrvatskoj će biti više "teologa" nego stanovnika. I još k tome, "uvozimo" strane a sve u strahu da nam mladost ne ostane prikraćena za teološka znanja. Svi su zabrinuti za sudbinu teologije, vjere i Crkve a najviše komunistička i partizanska djeca. Pitanje je dana kad će papu Franju pozvati na Sutjesku i pokušati mu objasniti ono što nama objašnjavaju u medijima i na portalima. Pokušati mu objasniti da hrvatski biskupi uglavnom ne shvaćaju katoličku teologiju i da zato ne prihvaćaju "teološki pluralizam". Možda se i "veliki patrijarh" Irinej pridruži i pomogne koalicijskim partnerima u tumačenju i objašnjavanju stanja u Katoličkoj Crkvi u Hrvatskoj.

VL
Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
21:21 10.07.2019.

Dijete sam ispisao iz ministranata a najredovitije od sve djece ide na misu. Na zalost takvo je vrijeme moramo se bojati za djecu kad su u crkvi ,skoli itd. Medjutim ovo u crkvi boli svakog normalnog vise nego bilo gdje drugo. Moj zupnik Nikola bio je primjer svecenika i hvala Bogu da sam bio ministrant.

VL
Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
21:03 10.07.2019.

Žalostan sam jer imamo biskupe Palića, Škvorčevića, Uznića i Perića. Ne znam sto takvi u opce rade u crkvi a oni su svecenici.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.