Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMALA SUKOB S BERNARDIĆEM

Tko je savjetnica Zorana Milanovića za ljudska prava?

Melita Mulić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
21.02.2020.
u 13:20

Mulić je ostala upamćena i kao kritičarka šefa SDP-a Davora Bernardića, za što je imala i osobni razlog

Među savjetničkim imenima predsjednika Zorana Milanovića našlo se i ono Melite Mulić koja će u Uredu predsjednika biti savjetnica za ljudska prava i civilno društvo. Mulić je bivša članica SDP-a i bivša saborska zastupnica te stranke te supruga SDP-ova zastupnika Igora Dragovana, koji je za vrijeme dok je Milanović bio predsjednik SDP-a bio glavni tajnik stranke.

Dragovan je Milanoviću kao iskusni operativac pomagao i u kampanji za predsjednika države, a kao član tima prisustvovao je i predsjedničkoj inauguraciji u utorak na Pantovčaku. Nova savjetnica Melita Mulić u Sabor je ušla krajem 2011. godine kada je SDP na čelu s Milanovićem osvojio vlast.

Pokrivam ljudska prava, rodnu ravnopravnost i europske poslove, takav sektor tema. Ne bavim se malo energetikom, malo ljudskim pravima, malo gospodarstvom, pa da miješam područja, nego onime što znam i što mi leži – kazala je krajem 2012. godine Mulić za Večernji list.   

Melita Mulić
1/26

Mulić je ostala upamćena i kao kritičarka šefa SDP-a Davora Bernardića, za što je imala i osobni razlog. Naime, 2017. godine, nakon što je Milanović zamrznuo svoj saborski mandat, u Sabor umjesto njega nije ušla Mulić, iako je bila prva na listi u tom trenutku u prvoj izbornoj jedinici za ulazak u parlament. Po izboru Davora Bernardića Mulić, koja je u tom trenutku bila na porodiljnom, tada je preskočena, a kao Milanovićeva zamjena izabran je Alen Prelec.

– Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u ponedjeljak 6. ožujka 2017., donio je odluku o tome tko će biti zamjena bivšem predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću u saborskim klupama. Od četiri kandidata, tri su žene i jedan muškarac. Jedna od njih sam ja, prva sljedeća na listi. Odabrao je muškarca, Alena Preleca. Iako su dvije žene na listi plasirane ispred tog muškarca. Iako su obje političarke ispred tog političara bivše saborske zastupnice. Iako je jedna vršiteljica dužnosti predsjednice SDFŽ-a SDP-a te potpredsjednica, a druga potpredsjednica tog istog unutarstranačkog foruma – poručila je Melita Mulić, tada potpredsjednica Foruma žena SDP-a.

U svom je priopćenju tada navela i čestitku Davora Bernardića u kojem članicama SDP-a čestita Dan žena i nagovještava "pravedniji svijet bez nasilja i eksploatacije".

– Sadašnji je predsjednik SDP-a dobio unutarstranačke izbore na platformi zalaganja za zip sustav. Znači, kreiranja listi za izbore i jednake političke zastupljenosti na svim razinama poštujući načelo rodne ravnopravnosti po principu jedna žena, jedan muškarac. Ali to je bila predizborna kampanja. A u stvarnosti je zip, zip, Prelec, zip. E, protiv toga ću se boriti. I to ne samo danas – poručila je Mulić.

Video: Inauguracija Zorana Milanovića

Komentara 10

BE
bergorest
21:17 21.02.2020.

Ima drugarica i drugih kvaliteta u što se uvjerio drug Basta.

Avatar Thc
Thc
20:00 21.02.2020.

Žarkovićka je bolja!😉

Avatar Prdekan za nastavu
Prdekan za nastavu
22:32 21.02.2020.

Melita je malo pametniji papagaj i stoga dobro surfa po sustavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije