Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvonimir Vnučec

Tko je novi privremeni ravnatelj policije?

zvonimir vnučec
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
06.04.2016.
u 14:24

Rođen je 1955. u Karlovcu, a policijsku karijeru započeo je 1977. kao operativac za pozorničko-patrolnu djelatnost u karlovačkoj policiji.

Privremeni ravnatelj policije Zvonimir Vnučec na čelo policije dolazi s dužnosti zamjenika bivšeg glavnog ravnatelja Vlade Dominića za kriminalitet koju je obavljao od kraja kolovoza 2012.

Rođen je 1955. u Karlovcu, a policijsku karijeru započeo je 1977. kao operativac za pozorničko-patrolnu djelatnost u karlovačkoj policiji u kojoj je 1991. postao pomoćnik načelnika, a 1993. načelnik kriminalističke policije.

U Ministarstvo unutarnjih poslova prešao je 1994., gdje je dvije godine bio kriminalistički službenik za gospodarski kriminalitet, a onda do 2000. načelnik Odjela za potrage i pojačani nadzor.

Nakon 2000. premješten je u karlovačku policiju u kojoj je bio načelnik do 2004. Tada je ponovno premješten u MUP, gdje je vodio odsjek kriminalističkih evidencija. Godine 2012., nakon provedenog javnog natječaja, glavni ravnatelj policije imenovao ga je zamjenikom za kriminalitet.

Vnučec je tada izjavio da se krim-policija treba usavršavati i razvijati uz daljnju edukaciju i da je imenovanje provedeno tako da svatko sukladno sposobnostima može ostvariti policijsku karijeru.

Željko Prša, koji je privremeno preuzeo čelno mjesto u zagrebačkoj policiji, bio je u istoj upravi načelnik Odjela za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, a nakon toga je premješten na mjesto načelnika Brodsko-posavske policije.

Prša je bio i zapovjednik u policijskoj postaji Zaprešić kada je uhvaćen Mladen Šlogar, kasnije osuđen zbog ubojstva Ivane Hodak. Na mjesto načelnika zagrebačke policije došao je s mjesta voditelja Službe općeg kriminaliteta u Upravi kriminalističke policije Ravnateljstva policije.

>> Karamarko o stanju u policiji: Dajem punu podršku ministru unutarnjih poslova u najavama temeljitih reformi

Komentara 9

DU
Deleted user
14:37 06.04.2016.

jos jedan milicionar sa srednjom skolom...samo napreijed drugovi milicajci-vi ste nasa buducnost!

LI
lipa75
14:48 06.04.2016.

Situacija u policiji je katastrofalna jer rukovodeći kadar uglavnom čine ljudi koji su bili osrednji učenici. Država im je platila kvazi fakultete koje su završili uz rad, i odjednom su oni postali sposobni kvadrovi. Poznata je ona stara: kako siješ, tako ćeš i žeti. I sada se još čude zašto je to tako.

SE
sekta
14:55 06.04.2016.

jos jedan ostojicev milicionar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije