Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bio je odlikaš

Tko je mladi Ivan Malenica, Plenkovićev izbor za novog ministra uprave

Ivan Malenica
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/3
11.07.2019.
u 19:25

Ivan Malenica od listopada 2017. godine obnaša dužnost dekana Veleučilišta u Šibeniku. Od prošle godine član je Savjeta za razvoj javne uprave pri Ministarstvu uprave

Premijer Andrej Plenković danas je objavio kako će nominirati Ivana Malenicu (33) za novog ministra uprave. Malenica će zamijeniti Lovru Kuščevića, koji je ovaj tjedan dao ostavku.

Mlađahni Malenica inače je dekan Veleučilišta u Šibeniku, za kojeg je izabran 2017. godine nakon što se jedini prijavio na natječaj.

Malenica, kažu njegovi prijatelji iz Šibenika, uvijek je bio odličan učenik i student, a u HDZ se učlanio odmah nakon završetka Pravnog fakulteta u Splitu. Potječe iz ugledne šibenske obitelji. Otac mu je dugogodišnji direktor županijskih cesta, a stric osnivač šibenskog HNS-a i  direktor šibenskog Vodovoda i odvodnje. Prije dva tjedna novi ministar dobio je i prvu prinovu u obitelji. Postao je otac dječaka

Početkom prošle godine objavljeno je da je Malenica imenovan za novog predsjednika HDZ-ovog Odbora za upravu, na kojoj je funkciji zadužen za savjetovanje Andreja Plenkovića u pitanjima vezanima za javnu upravu. Na tom mjestu Malenica je zamijenio nekadašnju kninsku gradonačelnicu Josipu Rimac. Od prošle godine također je član Savjeta za razvoj javne uprave pri Ministarstvu uprave.

U Maleničinoj biografiji na stranicama Veleučilišta stoji kako je rođen 21. srpnja 1985. u Šibeniku, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Na pravnom fakultetu u Splitu diplomirao je 2008. godine, a od 2013. je student na poslijediplomskom doktorskom studiju Pravnog fakulteta u Zagrebu na smjeru Javno pravo i uprava.

Zaposlio se na Veleučilištu u Šibeniku 2009. godine. godine, najprije kao asistent, a zatim 2013. i kao predavač za kolegij Upravno pravo i Upravno procesno pravo te viši predavač (2016.) na istim kolegijima. Dužnost dekana Veleučilišta u Šibeniku obnaša od listopada 2017. godine.

Stručni mu interesi obuhvaćaju javnu upravu i upravno pravo. Objavio je više znanstvenih i stručnih radova u zbornicima s međunarodnom recenzijom, sudjelovao na više desetaka međunarodnih znanstveno stručnih konferencija, te je koautor udžbenika Novo hrvatsko radno pravo – ogledi iz radnog prava i pravne prakse (2013-. 2016.,). 

Ključne riječi

Komentara 112

GO
Gomila
20:04 11.07.2019.

Dobar izbor Malenci sa srecom i pamet u glavu slusaj svoj narod

Avatar Mamlazac
Mamlazac
20:39 11.07.2019.

Covjek intelektualac, strucnjak bez mrlje u zivotu. Ocekujem riganje i klevete sitnozube ljevicarske klatezi.

KR
krust20
19:58 11.07.2019.

hrvatska za generacije - acta non verba! Plenki svaka čast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije