Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREBACIVANJE ODGOVORNOSTI
Povratak na članak

Tko je kriv za propast Uljanika? IDS vlada Istrom pa je i on odgovoran

U prosvjednom maršu još prošlog ljeta u Puli radnici su jasno poručili što misle o upravi i utjecaju lokalne politike na Uljanik

Komentari 144

Avatar antimaterija
antimaterija
06:53 03.04.2019.

U Istri je isključivo kriv IDS!

VL
GO
Gomila
07:32 03.04.2019.

Mileti i Jakovcic su se obogatil preko uljenika IDS lopov do lopova

VL
Avatar antimaterija
antimaterija
07:02 03.04.2019.

Kada god su se izdizali iznad ostalih visokom razvijenošću Istre koja nikada nije imala rata a bome ni HDZ-a, političari IDS-a su sve zasluge prisvajali sebi ali sada je red da prihvate i odgovornost za sve što nije bilo dobro. Štoviše tu će se sada jasno pokazati kako nema suštinske razlike između IDS-a, HDZ-a i SDP-a.

VL
ME
medvedgrad
07:04 03.04.2019.

IDS stranka lopova i nedomoljuba koja je pricom o regionalnosti uspjela navuci dobre ljude Istrijane i napraviti od vodstva stranke prebogate ljude. A vi ostali na ulice s obiteljima. Zivjela koza, bla, bla... i tako skoro 30 god.

VL
SA
samograd
07:41 03.04.2019.

Glavni argument lijevih je bio da je HDZ kriv za lošu ekonomiju jer je duže vladao. Onda je logično da je IDS kriv za stanje u Uljaniku. Ta stranka prijeti autonomijom, pokazuje prstom u nepostojeće fašiste a u Istri poduzeća propadaju. A Jakovčića nigdje, on je bio svakom loncu poklopac ko Pupovac a ŠUTI!!!????

VL
JA
Jahutockakom
07:21 03.04.2019.

Jakovcic je prije vise od 10 godina govorio o micanju Uljanika iz Pule, i sad se pokazalo da ti planovi nisu fantazije nego realnost, prodali su Koncaru pola pulskog zaljeva, dovela ga kao "strateskog partnera", financirali ga, kadrovirali Upravu-iako lazu da nisu, kao sto Miletic laze da jedino Uljanik nije imao priliku za restrukturiranje.. Jedino cime se Ids bavi zadnjih tjedana je kontrola stete- kako kod istarske javnosti (jer hrvatska javnost njih ne zanima) oprati obraz, Jakovcic to radi na nacin da se uopce ne javlja, nestao covjek u bespucima Bruxellesa, dok Miletic i Flego vec iskacu iz pastete i svaki dan pisu nekakva priopcenja i apele u kojima micu sa sebe bilo kakvu odgovornost i za sve optuzuju Vladu,cak niti upravu koja sad sjedi u Rijeci. Miletic je u tolikom ocaju da je neki dan izjavio kako je ovo "napad Hdz-a na istarsko gospodarstvo", uz naravno standardne demagogije kako Istrijani uplacuju najvise u proracun i hrane Hrvatsku sto je takva teska budalastina koju Ids stalno ponavlja zeleci kod Istrijana stvoriti revolt prema Zagrebu i ostatku Hrvatske. Najzesce fore su kad Miletic pocne s time kako su oni upozoravali Vladu, kako su oni pozivali Uskok..bla,bla,bla..a gace im se tresu jer znaju da su umoceni do grla pa sad samo kreste po onoj staroj kad lopov vice-drz'te lopova!

VL
VA
Valer
06:51 03.04.2019.

Zatvoriti političare koji su dijelili tuđe (naše) novce u ogromnim količinama bez kontrole.

VL
GO
Gomila
07:34 03.04.2019.

IDS talijanska mafija drzava daje novac uljaniku a IDS trpa u svoje dzepove

VL
DU
Deleted user
08:53 03.04.2019.

Dakle, ostatak Hrvatske mrzi Istru.... naravno... Ja to gledam ovako : oni sami vladaju svojom Istrom, pa SAMI upropaste Uljanik... pa kukaju.. Onda mrziteljski ostatak Hrvatske donese vreću od 50 milijardi kuna kao pomoć... oni to opet rasprčkaju i očekujuju još, ili će nas proglasiti ustašama....

VL
Avatar Le-Freak
Le-Freak
08:00 03.04.2019.

Koliko moras biti zatucan da za sve lose dajes Zagrebu krivicu a za sve kao dobro je zasluzan IDS. I to nakon toliko IDSovih skandala gdje su bas oni opljackali "svoje" Istijane starosjedioce.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:00 03.04.2019.

uljanik... priča koju je najbolje oslikao čačić, rekavši lijepim umilnim riječima da je uljanik u biti restrukturiran na način da je vlada, država, preuzela dugove uljanika, a sam uljanik dala na prodaju u 10% cijene, pa su radnici, bivši i sadašnji, kupili pola poduzeća, ostalo su neki jači igrači pokupovali, a nešto malo si je država ostavila na pritisak ids-a, kako bi i dalje država morala biti uvučena u pokriće svakog novog duga kojeg će uljanik stvoriti. laprdanja iz istre da uljanik jedini nije restrukturiran su tim poslom razjašnjena. s tim da je država do sada dala jamstva i platila 15 mlrd kuna za uljanik i 3. maj, jer moramo znati da je uljanik kupio 3. maj, tj. dobio za smiješan novac, i čine jednu ipak cjelinu gospodarsku. ids drma istrom 30 godina. nema više potrebe da se ikome u istri mora pojašnjavati tko je za što odgovoran za sve stvari koje se događaju u istri. ids kadrovira, nema ni mjesta na placu a da ga centrala ne odobri, to znaju svi, a ne samo mi! čemu se sad diže larma na hdz, državu..? pa zar postoji županija koja je više od istre dobila od države?! ne! sve moguće povlastice i ulaganja od strane države idu istri. a istrani sve to potroše, pronevjere. nisu različiti od slavonaca, dalmatinaca, sve na isti kalup ih tata radio! da im nije talijana u blizini, istrani bi bili isto što i ličani. razvijeni mislim. zašto ne bi dioničari se isprsili i iskeširali milijarde za spas svojeg poduzeća? u čemu je problem? što su onda kupovali dionice? paralela ina..

VL
KA
karlodrago
07:42 03.04.2019.

Nema problema za Uljanik, spasi će ga partizanski spomenik na kapiji i IDS .

VL
Avatar nisam_robot
nisam_robot
08:22 03.04.2019.

Kada se velike balkanljevicare uhvati sa prstima u pekmezu onda su svi krivi. Niti imaju jaja niti inteligenciju da shvate da su ljevicari automatski nesposobni i sve sto dotaknu propada.

VL
Avatar darkkati
darkkati
07:23 03.04.2019.

mi jaka regija , a po pare dolaze u zagreb

VL
DU
Deleted user
08:52 03.04.2019.

Zna netko kada su ovi zadnji puta napravili brod na kojemu nisu izgubili silne pare?

VL
DU
Deleted user
07:37 03.04.2019.

Za propast Uljanika su krivi isključivo vlasnici i uprava a političari su svojom nedjelotvornošću uvelike doprinjeli propasti i Hdz i Ids i Sdp kad je bio na vlasti.Svi su oni umješani.Nije samo jedna stranka kriva niti je samo jedan čovijekjek kriv..Svi su oni prije imali koristi od Uljanika a sada svi peru ruke od odgovornosti..

VL
ST
stefj
09:16 03.04.2019.

IDS ima baš jak utjecaj u Istri, to je vjerojatno najjači politički utjecaj na poslovni sektor u Hrvatskoj. Vlada tamo u stilu talijanske mafije, od stvaranja Hrvatske do sada... To je pravi reket, svaka firma ima obaveze npr. plaćati reklame u Glasu Istre i sl. Svaka veća firma mora u upravnim i nadzornim odborima imati čovjeka od IDS-ova povjerenja... To je namet puno veći od bilo kojeg državnog nameta... A što se tiče EU izbora, listu Amsterdamske predvodi čovjek koji otvoreno zagovara odvajanje Istre od Hrvatske. Sigurno će imati puno preferencijalnih glasova u Istri, a i šire...

VL
JO
jožagulikoža
08:20 03.04.2019.

kako bude sve lošia turistička sezona i manje para, tako budu sve više zatvarali neprofitabilne. Predlažem i željeznice, hep, vodovod da se prodaju jer je to leglo korumpiranih uhljeba.

VL
AN
aniva
11:50 03.04.2019.

Kad sve ide kakao treba onda Istra kao regija želi svoju putovnicu.....i svoju ekonomiju i svoju vladu....e a kad su problemi (poplave i Uljanik) e onda idemo u Zagreb ......

VL
DU
Deleted user
06:57 03.04.2019.

Što je radila porezna služba??? Čini mi se da je porezna služba trebala reagirati ali nije. Kao u slučaju Agrokor porezna je šutjela. Porezni inspektori su s bavili kažnjavanjem malih poduzetnika jer su državu prevarili za jednu lipu. U Agrkokruu je nestalo četrdeset milijardi kuna u Uljaniku deset milijardi. Što je radila porezna služba??????????????????????????????? Ako je netko odgovoran za Uljanik onda su za to odgovorni SDP i HDZ jer porezna radi samo po njihovim nalogu, dok šuti tamno gdje se odvija najveća pronevjera.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.