Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužbe za rasizam

Na Glasnovićevoj listi i Elizabeta Mađarević, koja je lani bila u središtu političkog skandala

Elizabeta Mađarević i komentar
Foto: Screenshot: Facebook
1/3
16.06.2020.
u 17:59

Naime, Mađarević se lani našla u medijima zbog objava na Facebooku i stavova koji su ocijenjeni kao rasistički, ksenofobni i homofobni dok je u Berlinu radila kao prva tajnica hrvatskog veleposlanstva

Bliži se kraj jednopartijskom mudovezu! Deus Vult! - poručio je saborski zastupnik Željko Glasnović nakon što je predao svoju listu za jedanaestu izbornu jedinicu. Ono što je zanimljivo je da je među 14 imena uvrstio i Elizabetu Mađarević koja se lani našla u velikom političkom skandalu o kojem su pisali mnogi strani mediji, uključujući austrijske, njemačke, britanske... 

Naime, Mađarević se našla u centru pozornosti zbog objava na Facebooku i stavova koji su ocijenjeni kao rasistički, ksenofobni i homofobni dok je u Berlinu radila kao prva tajnica hrvatskog veleposlanstva.

- Čista i autentična Europa. Samo bijeli Europljani kako je bilo prije samo 30 godina u cijeloj Europi. Ovo bi trebala biti dobra reklama za odmor. Netko bi pomislio da to više nije moguće, ali na sreću jest - glasila je jedna od objava na njenom profilu od koje se MVEP ogradio, a koju su premijer Andrej Plenković, bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović te mnogi drugi političari oštro osudili. Ona se tada branila da joj je profil hakiran.

- Moj profil je hakiran i začuđena sam onim što se prenosi. Ja u svemu na službenim dužnostima slijedim politiku vlade RH. Nitko me od novinara nije zvao ni pitao za tu izjavu. Na godišnjem sam odmoru izvan Hrvatske i ništa mi drugo osim tužbe protiv onih koji o meni šire neistine ne pada sada na pamet. Karijerni sam diplomat, što znači da služim hrvatskoj Vladi i državi u svojem službenom djelovanju, rekla je Elizabeta Mađarević dodajući kako drži da krajnji cilj napada nije ona već Vlada RH i novi ministar vanjskih i europskih poslova.

Inače, Elizabeta Mađarević je u vladi Zorana Milanovića u siječnju 2012. imenovana savjetnicom tadašnjeg potpredsjednika Vlade zaduženog za unutarnju i vanjsku politiku Nevena Mimice. Mimica je  1. srpnja 2013. stupio na dužnost povjerenika Europske komisije, a Mađarević je karijeru nastavila u njegovom uredu u Bruxellesu.

Komentara 1

SU
Sunny
13:19 21.07.2020.

Samo naprijed Elizabeta, ni Reichstag te se ne bi posramio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije