Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga na pola puta

Tko je huligan iz NSK: S prijateljima salutirao s desnicom u zraku

Napadi ispred NSB-a
Foto: srednja.hr
03.11.2018.
u 07:34

Policija još traga za skupinom huligana koja je pretukla vlasnicu kafića Dalmatinka. Dio huligana iz NSK završio je u pritvoru

U vitrini iza njega pregršt je pehara sa sportskih natjecanja, na zeleno obojenom zidu visi uokvireni grb nogometnog kluba zajedno s još nekoliko fotografija, spomenica i drugih pisanih priznanja. U kutu se nalazi stariji “kockasti” televizor na čijem je ekranu upaljen teletekst na kojem se vrte rezultati utakmica, a on, Mihovil S. (21) okružen je s još desetak svojih vršnjaka od kojih polovica ponosno diže desnu ruku visoko u zrak imitirajući zloglasni nacistički pozdrav.

Isto tako diže je i on, baš kao što je prije desetak dana u predvečerje dizao šake i teleskopske palice po predvorju NSK i uskim ulicama zagrebačkog Vrbika, usput zajedno s ostatkom maskirane bande tjerajući strah u kosti tamošnjim stanovnicima i slučajnim prolaznicima. U društvu tog 21-godišnjaka bili su još i Matija P. (27), Domagoj B. (24), Tin G. (20) i Janko P. (25), a svi su redom privedeni osam dana nakon izazivanja nereda. Koja je točno njihova uloga bila u cijelom tom metežu, i dalje se pokušava razjasniti, a s obzirom na to da je u njemu sudjelovalo još minimalno četvero ljudi, može se reći da je policija tek na pola puta u slaganju tog mozaika.

Prema do sada dostupnim informacijama, čini se da petorica privedenih nisu bila među onima koji su gotovo nasmrt pretukli vlasnicu (65) kafića Dalmatinka, a navodno su u istom kafiću čak i okretali runde prije nego što su neredi krenuli. Prema fotografijama s njihovih profila na društvenim mrežama čini se da su svi zagriženi BBB-ovci i navijači Dinama, a navodno se u tome krije i pozadina sukoba jer su, prema onome što su kazali policajcima, nakon “cuganja u Dalmatinki” išli pretući Dinu K. (29) koji se nalazio u predvorju NSK misleći da se radi o članu Torcide.

Bilo kako bilo, nakon što je petorka uhićena, dovedeni su pred suca istrage na zagrebačkom Županijskom sudu gdje je trojici od njih – Matiji P., Mihovilu S. i Domagoju B. – određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, a Tin G. i Janko P. pušteni su kako bi se branili sa slobode. Svi oni, iako redovito posjećuju utakmice i žive životom koji nameću pravila navijačke supkulture, nisu imali previše okršaja sa zakonom, a izuzetak je Matija P. koji je prije četiri godine bio svjedokom pucnjave između dvije frakcije BBB-a, tzv. mamićevaca i antimamićevaca. 

Ključne riječi

Komentara 45

ZA
Zagorec101
07:41 03.11.2018.

Treba pripremiti jedan dobar pendrek parti. Da im se malo misli poslože.

Avatar Oberstleutnant
Oberstleutnant
08:36 03.11.2018.

Kada cemo vidjeti hipstere iz redakcije VL i 24casa kako salutiraju visoko podignutom "pesnicom" ??

BL
bluesbob
08:17 03.11.2018.

Izbatinati i na Velebit u pošumljavanje uz jedan obrok dnevno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije