Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bili su kumovi

Tko je čovjek koji je pucao na ubojicu u Cetinju? Već su mu sudili za ubojstvo

Montenegro mass shooting leaves 12 people dead and 6 wounded
Foto: STEVO VASILJEVIC/REUTERS
1/3
13.08.2022.
u 21:44

Kaluđerović je 2010. nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora zbog ubojstva Jovanovića na sudu u Podgorici, ali već sedam mjeseci kasnije oslobođen je na ponovnom suđenju.

Neno Kaluđerović, čovjek koji je zaustavio krvavi pohod Vuka Berilovića u crnogorskom mjestu Cetinje, prije gotovo točno 16 godina bio je osumnjičen za ubojstvo, a tom su prilikom za njim čak raspisali tjeralicu.

Te 2006. godine u večernjim satima 13. kolovoza ispred ugostiteljskog objekta Ambasador u Cetinju je ubijen Željko Jovanović. Prema tadašnjem policijskom izvješću, nakon ubojstva je raspisana tjeralica za Nenom Kaluđerovićem. Danas, kada je ponovno u centru pažnje, Standard piše kako je pobjegao i s policijom pregovara o predaji.

Nakon ubojstva 2006. godine, Jovanovićeva je obitelj tvrdila kako je Kaluđeroviću netko pomogao pobjeći, da Cetinjska policija nije blokirala grad, a da ga MUP gotovo uopće ne traži. Na brojna pisma koja su uputili crnogorskim vlastima na kraju je odgovorio tadašnji predsjednik Filip Vujanović koji im je poručio kako je za Nenadom Kaluđerovićem raspisana lokalna, nacionalna i međunarodna tjeralica preko Interpola Podgorice, te da operativni podaci policije ukazuju kako je jedno vrijeme boravio u BiH, a da se sada nalazi u Rusiji.

Nakon više od dvije godine bijega, Kaluđerović se predao, pisao je 2008. Monitor. Na suđenju je izjavio da se ne osjeća krivim te da nije ubio Željka Jovanovića. Priznao je kako je već jednom bio u pritvoru nedužan, pa je ovaj put pobjegao jer nije htio da se to ponovi, piše Blic.

Kaluđerović je 2010. nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora zbog ubojstva Jovanovića na sudu u Podgorici, ali već sedam mjeseci kasnije oslobođen je na ponovnom suđenju. Ustanovljeno je da nema dovoljnih dokaza da ga se optuži. Dva dana nakon oslobađajuće presude, Jovanovićeva majka je počinila samoubojstvo.

Nakon toga, mediji gotovo deset godina nisu pisali o Kaluđeroviću, sve do rujna prošle godine kada je uhićen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo terorizma, kao član grupe koja je pokušala spriječiti ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju.

VIDEO: Pogledajte spektakularne snimke posljednjeg supermjeseca u 2022.

Komentara 3

Avatar mačak s tri života
mačak s tri života
23:31 13.08.2022.

bit će tu još svašta tek je počelo crna gora i srbija su puni kriminalaca

PO
poluvodič
22:22 13.08.2022.

Heroj, a ne zloč... Ma, možda ipak da.

DU
Deleted user
23:24 13.08.2022.

Jednom ubojica, uvijek ubojica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije