Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arsen Bauk:

'Tko je Boris Johnson u vladajućoj koaliciji i blokira parlament? Tko je kraljica, to otprilike znamo'

Arsen Bauk
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
27.09.2019.
u 14:35

Već drugi put za redom, tvrdi Bauk, petkom se ne glasuje, i zato misli da su izbori najbolje rješenje problema koji, vjeruje, očito postoje u vladajućoj većini

Pozivamo vladajuću većinu da se konsolidira i normalizira pa da Hrvatski sabor počne normalno raditi ili da završi ovaj njihov proces raspadanja i da idemo na izbore, pozvao je danas SDP-ov Arsen Bauk s konferencije za medije u Hrvatskom saboru komentirajući odluku vladajućih da ovaj tjedan ne bude glasovanja, s opravdanjem da je više zastupnika na službenim putovanjima. Već drugi put za redom, tvrdi Bauk, petkom se ne glasuje, i zato misli da su izbori najbolje rješenje problema koji, vjeruje, očito postoje u vladajućoj većini.

- Sve ostalo dalje je mučenje i trakavica u Saboru, daljnje urušavanje povjerenja građana u političare i politički sustav, što je već s ovom koalicijom značajno narušeno gdje ovo što imamo kao vlast nema veze s onim što su građani izabrali na izborima 2016. godine. Prošli tjedan smo svjedočili natezanju jednog saborskog kluba hoće li biti glasanja u 12 ili 13 sati i pokazivanju mišića HDZ-u da bez njih ne mogu. Zatim smo svjedočili raspadu parlamentarne većine do kraja jer nisu uspjeli izglasati ni imenovanja u odbore pa odbori sada rade bez predstavnika vladajuće većine tako da je njihovo funkcioniranje zapravo upitno - objašnjava Bauk.

Podsjeća da je samo jučer raspravljeno preko 60 zakona, što znači da ima i više nego dovoljno toga na rasporedu za glasovanje.
- Kako se ovo događa već drugi petak za redom, stječe se dojam da je parlament blokiran zbog odnosa u vladajućoj koaliciji pa bi bilo dobro da javnost dobije odgovor na pitanje tko je Boris Johnson u vladajućoj koaliciji i blokira parlament. Tko je kraljica, to otprilike znamo – ironičan je SDP-ovac.

Podsjeća da aktualna većina nema veze s onom izabranom na izborima, da su zastupnici koji su dobili glasove kao oporba prešli u vladajuće, da se prelazi iz kluba u klub....

- Imamo slučajeve da članovi vladajuće koalicije tjeraju jedni druge iz koalicije i pozivaju jedni druge da ostanu u koaliciji, imamo konspirativne sastanke po zagrebačkim restoranima, svaka sličnost sa Sanaderom i Hernadijem je slučajna, kako bi se učvrstilo bratstvo i jedinstvo vladajuće koalicije. Imamo i predsjednika Vlade koji probleme u vladajućoj koaliciji pokušava dedramatizirati upornim cipelarenjem Povjerenstva za sukob interesa. Pa ako može nešto nacrtati Povjerenstvu, onda neka nacrta nama kakvi su odnosi u vladajućoj koaliciji, tko dolazi, tko odlazi, koga se tjera, tko ostaje tako da hrvatski građani ne bi bili talac odnosa u vladajućoj koaliciji – zanima Bauka.

Najbizarniji primjer ove čudne većine za njega je, primjećuje, odlazak predsjednika kluba druge po veličini grupacije u vladajućoj većini zbog suštinskih razlika unutar tog kluba.

- Zamislite kakve tek suštinske razlike postoje tek u vladajućoj većini gdje su s jedne strane Glavaš i HDSSB, a s druge SDSS i zastupnici manjina. Kakve onda suštinske razlike postoje unutar HDZ-a gdje su jedni za koaliciju sa SDSS-om, a drugi nisu? Samo je jedna suštinska sličnost – želja za vlašću, sve ostalo je prožeto suštinskim razlikama i mislim da bi te suštinske razlike građani trebali riješiti na izborima - zaključuje SDP-ov Arsen Bauk.

Video: Plenković o Šuici, Milanoviću, Pupovcu, putu u Helsinki...

Ključne riječi

Komentara 1

CR
crnaguja1950
15:30 27.09.2019.

Ovaj uhljeb je stvarno ko proljev

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije