Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AGRESIVNA RETORIKA

Tko je Aleksandar Vulin, Vučićev jastreb, koji je opet dao skandalozne izjave o Hrvatima

11.06.2020.
u 10:20

Aleksandar Vulin govori ono što predsjednik Srbije Aleksandar Vučić misli, smatraju dobri poznavatelji političkih prilika u Srbiji.

“Hrvatska službena politika kao ni ustaški ološ ne prestaju s napadima na Vučića i Srbiju”. “Njihova politika prema Srbiji je mješavina mržnje i kompleksa. To je i očekivano od naroda kojima je vikar ustaške vojske Alojzije Stepinac kandidat za sveca. Kakav svetac takav i narod koji ga zove blaženi”. To su samo neke od poruka srbijanskog ministra obrane Aleksandra Vulina upućene u srijedu prema Hrvatskoj.

Kadar Mire Marković

Lokalni, pokrajinski i parlamentarni izbori u Srbiji održat će se 21. lipnja, a osim ideoloških i ekonomskih dijelova programa očekivano je nezaobilazni dio kampanje postala i Hrvatska.

“Hrvatska pažljivo prati naše izbore, mi njihove ne pratimo nimalo. U Hrvatskoj znaju ime i biografiju svakog ministra u našoj Vladi, a mi skoro da ne znamo da njihova Vlada i postoji”, poručio je Vulin u priopćenju Ministarstva obrane Republike Srbije. Aleksandra Vulina mnogi u Beogradu smatraju jastrebom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Vulin je otprije poznat po svojim oštrim i neodmjerenim izjavama, a za njega se često govori da u pravilu govori ono što Vučić misli. Ministar obrane Vulin predsjednik je političke stranke Pokret socijalista. Bio je jedan od osnivača Jugoslavenske ljevice, gdje je bio glasnogovornik i zamjenik predsjednika Direkcije JUL-a.

JUL je vodila Mirjana Marković, supruga Slobodana Miloševića. Inače, Aleksandar Vulin ministar je obrane koji nije služio vojni rok što je opravdao velikom dioptrijom. U ožujku prošle godine prošao je 15-dnevnu obuku na koju se sam prijavio. Međutim, sve to ne sprečava ga da se često fotografira u odori Vojske Srbije. Na Hrvatsku se u predizbornoj kampanji obrušio i sam predsjednik Srbije i prvi čovjek SNS-a Aleksandar Vučić. Komentirajući napise po hrvatskim medijima u kojima se govori o Srbiji i društvenim prilikama kod naših istočnih susjeda, Vučić je rekao kako se u Zagrebu sve vrijeme prešućuje izvrstan srbijanski rast, ali i da Srbija želi dobre odnose sa Zagrebom. Kazao je da isto tako razumije i zašto hrvatski mediji gotovo svakodnevno pišu nešto protiv njega te da su tome osnovni razlog pozitivni ekonomski rezultati koji se bilježe u Srbiji posljednjih godina.

– Srbija ima tri puta veću stopu rasta od Hrvatske, a u Hrvatskoj nitko nije objavio podatke Eurostata po kojima je Srbija prva u regiji po stopi rasta BDP-a. U Hrvatskoj postoji koordinirana negativna kampanja protiv mene i svaki dan se mora pojaviti tekst o meni, ali to mi ne smeta, nego me veseli, jer je suština u tome da gledaju može li se nešto loše dogoditi Srbiji, ne bi li oni bili vodeći u regiji, što im već tri godine ne ide – kazao je Vučić za TV Pink.

Ljutiti Vučić

– Srbija ima najveći rast u prvom kvartalu, a to se ne prenosi u hrvatskim medijima. Problem je kako objasniti da je u takvoj tužnoj Vučićevoj Srbiji stopa rasta tri puta veća od njihove – ljutit je Vučić.

Na izborima će birači moći birati između 21 izborne liste pri čemu je apsolutni favorit Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića. Predviđa se da je moguća i apsolutna pobjeda SNS-a. Na drugom mjestu, ali daleko iza SNS-a, nalazi se Socijalistička partija Ivice Dačića dok je oporba razdijeljena. Dio oporbenih stranaka, na čelu sa Savezom za Srbiju, na izbore neće izaći jer, kako navode, „nisu stvoreni jednaki uvjeti“. Drugi dio oporbe ipak će ući u izbornu utrku za mjesta u Skupštini. Kako god, Vulin će vrlo vjerojatno i poslije 21. lipnja, kao jedan od ministara od Vučićeva povjerenja, biti dio izvršne vlasti.

Komentara 48

DE
deps
12:01 11.06.2020.

Čini mi se isto što govori i Sdp. Neka ga učlane, ideološki su isti.

PE
persian
15:59 11.06.2020.

dosadili ste sa srbima vi iz vecernjeg, ko da nemate o cemu pametnijem pisat pa nam prenosite gluposti ovih klaunova s druge strane drine i dunava

Avatar morski
morski
15:18 11.06.2020.

Čudo jedno, ali kakav narod puši te priče u kojima su im stalno krivi neki drugi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije