Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON OGORČENIH ISTUPA

Tko će platiti račune za vodu mještanima Komletinaca?

Foto: Thinkstock
1/2
29.04.2017.
u 16:18

Grad Otok je izdao priopćenje za javnost u kojem gradske vlasti preuzimaju podmirenje računa iz sredstava proračuna.

Nakon što je Vinkovački Vodovod i kanalizacija mještanima Komletinaca, sela u sastavu Grada Otoka, ispostavio račune za utrošenu vodu tijekom ožujka i ogorčenih istupa koji su uslijedili Grad Otok je izdao priopćenje za javnost u kojem gradske vlasti preuzimaju podmirenje računa iz sredstava proračuna. Podsjećamo kako se prije nešto više od mjesec dana utvrdilo da mještani Komletinaca piju vodu zatrovanu visokim količinama arsena i drugih teških metala.

-Grad Otok je preuzeo plaćanje računa koje je Vinkovački vodovod i kanalizacija dostavio građanima Komletinaca za mjesec ožujak 2017. godine, stoji u dopisu grada gdje se dalje mještani pozivaju da se 2. i 3. svibnja jave u prostorije Mjesnoga odbora.
U istom dopisu Grad Otok mještane Komletinaca obavještava i kako je 26. travnja održan sastanak u Direkciji Hrvatskih voda gdje je utvrđeno da će Hrvatske vode razmotriti mogućnost umanjenje računa za vodu u periodu od donošenja Rješenja Ministarstva zdravstva 20. ožujka 2016. godine jer će voda koju su građani Komletinaca koristili godinu dana nakon donošenja Rješenja biti tretirana kao tehnološka, a ne pitka voda.

-Ovo je jedan populistički korak od strane grada koji je uslijedio tri tjedna prije izbora. Osobno niti kao građanin niti kao kandidat za gradonačelnika Otoka ne želim da račune za vodu mještana Komletinaca plaća Grad Otok. Želim da ih plati Vinkovački vodovod i kanalizacija jer su oni odgovorni za nekvalitetnu vodu koju nam godinama isporučuju. Ovaj novac koji će Grad Otok dati za podmirenje tih računa može se puno bolje i kvalitetnije iskoristiti, rekao je Zoran Popić koji je najavio i kandidaturu za gradonačelnika Otoka kao nezavisni vijećnik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije