Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOKALNI IZBORI

Rasplela se drama u SDP-u: Maras ipak odustao od kandidature za Zagreb

Zagreb: Gordan Maras održao konferenciju  ispred Gradske skupštine
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
28.01.2021.
u 17:37

Maras se u međuvremenu oglasio i izjavio da SDP nema uopće problema ukoliko je on najveći problem njegove strake

Tko će biti SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba pitanje je koje bi danas trebalo dobiti svoj odgovor. Neslužbene informacije govore da su predsjednik SDP-a Peđa Grbin i vodstvo stranke spremni čak donijeti odluku na današnjoj sjednici vodstva koje se sastaje u 18 sati da se ide i u raspuštanje vodstva zagrebačkog SDP-a. A razlog je upravo u kandidatu za gradonačelnika.

Naime, nije tajna da većina vodstva SDP-a već neko vrijeme lobira da kandidat za gradonačelnika bude Joško Klisović koji je, čuje se, pristao biti kandidat uz nekoliko svojih uvjeta. S druge strane Gordan Maras kao šef zagrebačkog SDP-a nikada nije skrivao svoju ambiciju da se upravo on ponudi građanima Zagreba, a za što je, prema neslužbenim informacijama, izlobirao potporu i u samoj gradskoj organizaciji SDP-a.

Kako kažu naši izvori, Maras je uspio na svoju stanu pridobiti ljude bliske bivšem šefu SDP-a Davoru Bernardiću kojima je upravo Marasova kandidatura najviše odgovarala jer bi, u slučaju njegovom slabog rezultata na izborima, mogli krenuti u akciju preuzimanja zagrebačkog SDP-a na unutarstranačkim izborima koji se moraju održati nakon lokalnih. S druge strane do jučer neodlučni Peđa Grbin kada je Zageb u pitanju navodno je na kraju ipak prelomio i odlučio Marasa natjerati da odustane od kandidature pa i pod prijetnjom raspuštanja vodstva najveće stranačke organozacije.

Kako se čuje iz vodstva SDP-a navodno su na Grbina najveći utecaj imale kritike uglednih SDP-ovaca, ali i onih koji su već istaknuli svoje kandidature u drugim gradovima, županijama i općinama a koji su uvjereni da bi im Marasova kandidatura smanjila bitno šanse za njihov uspjeh.

- Zagreb će se gledati pod povećalom. Nije isto hoćemo li ići na te izbore s Joškom Klisovićem ili Gordanom Marasom čija bi kandidatura, a samim time i negativna javna i medijska percepcija umanjila šanse apsolutno svim ostalim SDP-ovim kandidatima u drugim sredinama. Jednostavno ne možemo nuditi nekoga za koga su i ankete pokazale da nema šansu ući niti u drugi krug na izborima za glavni grad. To je sudulo, kaže naš izvor iz zagrebačkog SDP-a.

A osim što bi smanjilo šanse ostalim kandidatima, uvjeren je i da bi dugoročno gledano umanjilo šanse SDP-u da u Zagrebu na duži period igra važniju ulogu, a pitanje je, kaže, i da li bi se od toga ikada oporavili.

U vrhu SDP-a se nadaju da će na kraju prevladati razum i da će Maras na kraju „reterirati“ i doista shvatiti da potporu vodstva za kandidaturu nema i da ju neće dobiti. Pitanje je jedino hoće li vodstvo SDP-a bez obzira odustane li Maras od kandidature, a o čemu će šef stranke Grbin danas još jednom razgovarati s Marasom uoči sjednice Predsjedništva,  odustati i od raspuštanja vodstva zagrebačkog SDP-a ili će svejedno napraviti i taj korak kako bi se pred lokalne izbore riješili Bernardićevih ljudi iz vodstva zagrebačke organizacije.

Što će napraviti Maras znati će se vrlo brzo. U međuvremenu oglasio se na Facebooku na kojemu je znakovito napisao da SDP nema uopće problema ukoliko je on najveći problem njegove strake.

Ukoliko sam ja najveći problem moje stranke, onda ona uopće nema problema.

Objavljuje Gordan MarasČetvrtak, 28. siječnja 2021.

Dođe li na kraju ipak do raspuštanja zagrebačke organizacije vjerojatno je da bi novi povjerenik kojega bi Ibler postavio na čelo te organizacije krenuo odmah i sa revidencijom članstva i brisanjem članova koje novo vodsto ne želi u svojim redovima.

Nije zagrebačka organizacija jedina koja će danas na sjednici vodstva biti na „tapeti“. Očekuje se da će Grbin i Predsjedništvo raspustiti i vukovarsku organizaciju obzirom da je gradski odbor vukovarskog SDP-a sinoć, suprotno volji Predsjedništva, stao iza kandidature Željka Sabe za gradonačlenika Vukovara.  

Maras ipak odustao

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras objavio je da odustaje od kandidature za zagrebačkog gradonačelnika. 

Status prenosimo u cijelosti. 

"Nakon današnjih anonimnih napisa u medijima kako vodstvo SDP-a ne želi da budem kandidat za Zagreb rekao sam predsjedniku SDP-a da odustajem od te ambicije. Nisam ništa ukrao, nisam nikog pitao kaj bi štel biti, nego sam se zadnje 23 godine svaki dan borio za bolju Hrvatsku i SDP.  I nisam se štedio niti sekunde. Hvala vam na svemu!", navodi se u statusu. 

 

 

Komentara 70

DU
Deleted user
17:26 28.01.2021.

Maras ako izgubi izbore ne treba brigovati. Slovak kupio Bjelolasicu, trebat će konobare.

KA
karlodrago
17:03 28.01.2021.

Pošto je SDP sljednica KPH I titovog antifašizma najbolji kandidat za gradonačelnika Zagreba bio bi drug Stazić.

DU
Deleted user
17:50 28.01.2021.

Ni jedan od ove dvojice ćelavaca Maras i Klisović nema ni jedan promil šanse za išta na ovim izborima - drugovi uzalud krečite

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije