Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NJEMAČKA

Tjerali vojnike da jedu sirova svinjska jetra kako bi položili test

britanski vojnici
Reuters
12.02.2010.
u 09:21

Ovaj je skandal podsjetio na događaje iz 2004. godine kada su instruktori Bundeswera terorizirali regrute strujnim udarima, insceniranim pogubljenjima i batinama.

Vojnici u elitnoj vojarni u Mittenwaldu u Bavarskoj osumnjičeni su da su mučili regrute, odnosno tjerali ih da jedu sirova svinjska jetra ili da piju do povraćanja kako bi položili ''test hrabrosti'' ili se uspeli na hijerarhijskoj ljestvici, javili su njemački mediji.

Jedan vojnik je zbog toga uložio žalbu opunomoćeniku za vojna pitanja njemačkog Bundestaga (donji dom parlamenta) Rainholdu Robeu.

Ministar obrane Carl-Teodor zu Gutenberg, koji je devedesetih godina upravo u toj vojarni elitnih jedinica 233. bataljona u Mittenwaldu bio vojnik, rekao je da o tim lošim ritualima nije imao saznanja, prenose mediji.

Ovaj je skandal podsjetio na događaje iz 2004. godine kada su instruktori Bundeswera terorizirali regrute strujnim udarima, insceniranim pogubljenjima i batinama.

Komentara 11

OB
-obrisani-
09:50 12.02.2010.

ne vidim u čemu je tu problem, pogledajte kako naše vojnike maltretiraju, di spavaju kad je vani debebeli minus,kako je velika regionalna podjela i animozitet prema mjestu rođenja a ne ove pussy.

SP
Skole pl.
10:02 12.02.2010.

Bravo autoritet. Ovo nije nikakav skandal. U svim specijalnim postrojbama postoje i puno drastičnije metode. A koliko sam shvatio, radi se o specijalcima. A to su dečki koje se treba pripremiti na stravične uvjete. Mi u Šepurinama po nekoliko dana nismo dobivali hranu, pa smo jeli iz kanti za smeće. Ili nas bace na tjedan dana u šumu, pa snađi se druže. Jednom prilikom nam došli instruktori NATO-a, pa nas obučavali koje ličinke, kukce, gljive i ostale stvari možemo jest, te smo tom prilikom i degustirali. Na moju opravdanu primjedbu da mi za tim nemamo potrebe, jer gdje god u Hrvatskoj da se zateknem, prije ću naći kuću u kojoj ima pršuta i kobacica, nego što ću naći ličinke, dobio sam duplu porciju. Ali to je i psihološka priprema za uvjete u kojima se možeš zateći. Jednostavno moraš biti spreman na sve.

AU
autoritet
09:36 12.02.2010.

PA? Vojnici su a ne stilisti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije