Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bakin mačak

Tjerali ga iz kuće u kojoj je živio, a na kraju i otrovali

Bakin mačak
Foto: Udruga Devet života
1/8
29.04.2015.
u 20:34

U dvorištu volonterke pronašao je sigurnost, no i dalje je vrlo nepovjerljiv

Ne znaju mu ime, nazvali su ga Bakin mačak. Ima samo četiri godine, u njegovom pogledu vidi se tuga, oronuo je i bezvoljan.

- Doznali smo da je mačak imao svoju baku, a imao je i prijatelja, psa Mikija. Živjeli su svi zajedno, sretno, u svojoj kući. Prvo je otišao Miki, vrlo brzo umrla je i baka, a novi stanari kuće mačka nisu željeli – kažu volonteri osječke Udruge Devet života.

Tjerali su ga iz kuće, životario je tako mjesecima i od pitomog mačka postao vrlo nepovjerljiv prema ljudima. A onda su ga i otrovali.

- Doslovno se dovukao u naše dvorište. Ostao je živ, ali ostale su i posljedice. Mršav je i pothranjen, često ima proljev. Jedan dan mu je dobro, a već sljedeći vrlo loše – ističu volonteri i dodaju kako je primio antibiotike i sve potrebne lijekove, no zbog proljeva treba mu i posebna hrana.

- Bakin mačak ostaje s nama dok sam ne odluči da ode za svojom bakom i Mikijem. Ovdje je na sigurnom i toplom, a ima i prijateljicu, mačku Cassie čija je priča isto tako tužna i teška – kažu u Udruzi Devet života.

Pomoći im možete uplatom na račun HR3923400091110475218, s naznakom za Bakinog mačka, pozivom na telefon 060/890-899, ili donirati medicinsku hranu i vitaminske pripravke.

https://www.vecernji.hr/kucni-ljubimci/u-akciji-u-macjem-mjesecu-u-osijeku-jeftinija-kastracija-990609

Komentara 2

OB
ObrenM
10:12 30.04.2015.

Ima dobrih ljudi.

OB
ObrenM
10:12 30.04.2015.

Ima dobrih ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije