Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atentat na čelnika

Tjelesni čuvar ubio brata afganistanskog predsjednika

ahmad karzai (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/3
12.07.2011.
u 10:45

Prvi izvještaji ministarstva unutarnjih poslova potvrdili su da je Ahmada Karzaija kalašnjikovom ubio član njegova osiguranja

Polubrat afganistanskog predsjednika Hamida Karzaija ubijen je danas u svom domu na jugu zemlje, javlja AP. Ahmada Walija Karzaija ubio je njegov tjelesni čuvar.

Inače, Ahmad Karzai, čelnik provincijskog vijeća Kandahara, postao je politički problem svome bratu nakon niza optužbi, uključujući i onu kako je na CIA-inoj platnoj listi te kako je uključen u trgovanje drogom. Sve su optužbe odbačene, a predsjednik je gorljivo branio svog polubrata.

Prvi izvještaji ministarstva unutarnjih poslova potvrdili su kako je Ahmada Karzaija kalašnjikovom ubio član njegova osiguranja. Ipak, nije ovo prvi put da je na Karzaija izvršen atentat.

U svibnju 2009. njegovu kolonu vozila na istoku zemlje pobunjenici su napali bacačima raketa i strojnicama. U tom napadu ubijen je jedan od Karzaijevih tjelesnih čuvara. Dva mjeseca ranije dvojica bombaša samoubojica utrčala su u ured kandaharskog provincijalnog vijeća i u napadu namijenjenom Karzaiju, koji je zgradu napustio samo nekoliko minuta ranije, ubila 13 ljudi.

Komentara 18

RE
@rea
11:51 12.07.2011.

Trgovce opiuma nije za žalit\'.

BK
B Kosa
12:24 12.07.2011.

Izdaje i sabotaze sa tim je bila suocena bivsa hrvatska drzava . Marksisticki teroristi su biki slicni talibanima i kada danas cujem samo hrvati krivi za sve Jasenovac i sva zla nitko nekrivi komunisticke zlocine i terorizam di je se vlak digo u zrak sa 200 putnika bez i jednog vojnika

IS
istina123
11:09 12.07.2011.

Nema rata dok ne krene brat na brata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije