Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVAT U IRSKOJ

'Tjedno zaradim 500 eura, svatko tko je nesretan u Hrvatskoj trebao bi doći ovdje'

Irska
Foto: Press Association/PIXSELL
17.09.2018.
u 23:50

Posao nije težak, a jako je dobro plaćen, rekao je Nedjeljko.

Nedeljko Lukačić jedan je od tisuća Hrvata koji su sreću potražili u Irskoj. Za odlazak se odlučio nakon što je odustao od vođenja kafića kojeg je imao dvije godine.

– Je li mi žao što sam otišao? Čujte, kad je u pitanju sila, nema tu mjesta za pitanja je li mi žao ili ne - rekao je Lukačić koji je u Križevcima otvorio kafić 2013. godine.

– Bila je to stalna borba s uvjetima poslovanja kod nas. Na plaću dvaput plaćaš porez, pa ide porez na dobit, pa porez na potrošnju, pa su PDV digli s 13 na 25 posto, pa je tu ZAMP… Odustao sam – rekao je Nedeljko.

Za Podravski list je ispričao kako mu u Irskoj nije bilo bajno i da se vraćao i odlazio sve dok nedavno, na preporuku prijatelja, nije našao posao u mesnoj industriji kod grada Shercocka.

- Posao nije težak, a jako je dobro plaćen. Tjedno radim 45 sati i dobijem 500 eura. To je najmanje 2000 eura mjesečno, a ako radim nedjeljom, što ne moram, još i više, jer se plaća duplo – kaže Nedeljko.

Dodaje kako je stanovanje skupo za stranca, ali ako se kuća unajmi s još dvojicom tada to mjesečno ispada 230 eura plus režije.

- Ipak, ne možeš tamo luksuzno živjeti ako hoćeš nešto ušparati. Namjeravam kupiti automobil i ondje je osiguranje jako skupo, 3000 eura i još 300 eura cestarine ako je automobil novi. Ako se ide doktoru, samo da vas primi košta 50 eura. Posjet zubaru najmanje 70 eura – objašnjava Nedeljko za Podravski list i poručuje svakome tko loše živi u Hrvatskoj preporučuje da okuša sreću u Irskoj.

Pogledajte i video: Obitelj pretraživala rijeku pa se šokirali kada su vidjeli što su izvukli iz vode

Ključne riječi

Komentara 184

DU
Deleted user
00:11 18.09.2018.

Kunem se Bogom svemogucim da sam tjedno zaradjivao 1000 - 1300 eura( 60% na crno) i bio sam nesretan ki pas.Radio sam 16 sati na dan,dvi godine bez dana slobodnog.Sest godina bez bolovanja. Polazi i odlazio - uvik placuc.Pustilo bi tek oko Munchena,nesmis da ti vide suze. Jadan ja onaj koji misli da se parama moze kupiti srica. Ovi po Irskoj spavaju ki cigani,po 20 ih u stanu,rade dva posla,peru friteze i podove u Mc Donaldsu,nosaju pakete i gajbe,a nama ovdje pricaju kako je tamo bajno i lijepo.Da mogu, pola bi ih se sutra vratilo,al neda im ponos i "komsiluk".A neki su duboko vec zagazili i u minus.. Kosa mi se dize na glavi kad nama pacenicima koji tumaramo svitom vec oho godina ovi balavi pocmu pricat kako je u Irskoj lipo ili kako je Njemacka uredjena zemlja. Nigdi nije kao kod kuce dico moja.Pusti te vi Vecernji,njima je netko za ovo platio.Oni su sluge zlih gospodara.

DU
Deleted user
00:31 18.09.2018.

A da za promijenu se napokon dignemo i izbacimo sdp/hns/hdz/ids i ostalu smecad nogom u dupe iz zemlje nakon što ih dobro prebijemo i jos im pridruzimo placenike iz medija...kakva bi to zemlja onda bila...!

DU
Deleted user
00:48 18.09.2018.

Ako je i istina da ima 500 E tjedno, jednostavno je izračunati ako za stanovanje da 230 a valjda mora i nešto jesti da mu ne ostane puno uz uvjet da ga ne zaboli zub ili se ne daj bože razboli. Ali nije na odmet da ljudi probaju da nauče na nije sve tako bajno kako nam to serviraju ovi antihrvatski izrodi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije