Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potraga za zlostavljačem

Tjedan dana prije presude izbacivač pobjegao iz zemlje

zlostavljanje
Foto: Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL
11.05.2015.
u 17:00

Pokćerke je godinama silovao i terorizirao, ali su ga pustili da se brani sa slobode

Prvi put teror je proživjela nekoliko dana prije nego je krenula u prvi razred osnovne škole, a nakon toga noćnu moru živjela je punih dvanaest godina – njezin očuh B. J. (44) danas 19-godišnju djevojku silovao je i seksualno napastovao i po nekoliko puta tjedno, sve do unazad godinu dana, kada se ona slomila i sve priznala policiji.

Nije kod obitelji i prijatelja

On je završio u pritvoru, nakon nekog vremena podignuta je i potvrđena optužnica protiv njega, a na zagrebačkom Županijskom sudu krenulo je suđenje. Činilo se kako će u obitelji koja je dulje od desetljeća bila žrtva bivšeg izbacivača, "planine" od čovjeka teške stotinu i pedeset kilograma, napokon odahnuti. Majka žrtve dugo je vremena trpjela njegovo nasilje, baš kao i mlađa sestra, koju je B. J. također niz godina seksualno iskorištavao, zbog čega je nedavno optužnica protiv njega i proširena, tako da mu se sada sudi zbog spolnog odnošaja na štetu njegove obje pokćerke. Međutim, novi šok uslijedio je krajem veljače ove godine, kada mu je Vrhovni sud ukinuo mjeru istražnog zatvora, gdje je bio zbog opasnosti od ponavljanja djela. Potpuno slobodno mogao se šetati gradom, mogao je čak i napustiti državu i otići kamo god poželi jer mu nije izrečena zabrana prelaska granice. Mogao je čak i sjesti na kavu preko puta svojih žrtava, jer mu je sud prilikom ukidanja pritvora odredio tek obveznu mjeru javljanja u policijsku postaju svaka dva tjedna, te mjeru zabrane uspostavljanja kontakta sa žrtvama. Od njegova puštanja na slobodu zakazana su još tri ročišta na sudu, na svima se uredno pojavio, prošlog utorka trebao je iznijeti obranu i završne riječi, a presuda je trebala biti donesena u srijedu. Međutim, na ročištu u utorak nije se pojavio te mu se od tada gubi svaki trag.

– Izigrao je cijeli sustav, upozoravala sam sve da to što je trenutno manji od makova zrna ništa ne znači, poznajem ga gotovo petnaest godina i znam na što je spreman, ali svi su mi samo govorili da se bezveze brinem. Eto, sada neka ga traže, a ja neka umirem od straha i pitam se gdje se izgubio – ne skrivajući ljutnju, ali i strah, rekla nam je majka zlostavljanih djevojaka. Unatoč brzoj reakciji sutkinje koja je policiji izdala naloge za pregled nekoliko adresa te doista ekspresnoj akciji gdje su već unutar sat vremena obišli nekoliko adresa te kontaktirali s njegovom obitelji, rodbinom i prijateljima za koje su sumnjali da bi se kod njih mogao skloniti, ništa nije urodilo plodom.

EUN ili tjeralica

Iako postoje različite mjere kojima sud raspolaže, poput raspisivanja europskog uhidbenog naloga i međunarodne tjeralice, koje bjeguncu svakako mogu zagorčati život, ako ništa ne urodi plodom, za nekoliko mjeseci može mu se i nastaviti suđenje u odsutnosti. 

>> Anti Pavloviću zbog zlostavljanja djeteta 20 mjeseci zatvora 

>> Djevojčica o seksualnom zlostavljanju tetka progovorila u zadaćnici

Komentara 2

DH
dalibor.hren
08:23 12.05.2015.

Onaj pametnjaković koji ga je pustio da se brani sa slobode treba odguliti kaznu!

DU
dubravkai16
08:31 12.05.2015.

To je naše sudstvo. Suci u RH su svete krave. Sudstvo je leglo javeće korupcije i njih sve treba mijenjati. Npr, predsjednik Županiskog suda prijeteljuje s kojekakvim osobama sumnjivog ponašanja i to je njemu normalno. Suci najveći kriminalci, sve zaa lovu rade. Vidi se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije