Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Težak izazov

Tjedan dana hranila se s manje od 10 kuna dnevno, evo kako je 'preživjela'

Katie Timms
Foto: Facebook
25.03.2018.
u 18:34

Novinarka Katie Timms napravila je neobičan eksperiment kojim je htjela provjeriti može li se prehraniti sa samo jednom funtom na dan

Britanska novinarka Katie Timms napravila je neobičan eksperiment nakon što je objavljeno kako Britanci na hranu tjedno u prosjeku potroše 81 funtu.

Ona je za novine The Plymouth Herald odlučila napraviti članak o tome može li se 'preživjeti' s jednom funtom dnevno, odnosno s manje od 10 kuna.

Na početku tjedna otišla je u kupovinu i kupila namirnice za 6,83 funte, odnosno oko 60 kuna.

Htjela je provjeriti može li se prehraniti s jednom funtom na dan, a u tome je i uspjela. No, hrana koju je jela nije bila baš nešto u čemu je uživala.

Kupila je tako pileće hamburgere, sardine, zobene pahuljice, kruške, rajčice, kruh, pekmez od jagode, povrće, pasiranu rajčicu, grah, krumpir, luk, mozzarellu i špagete.

– Uvelike mi je pomoglo što inače ne pijem čajeve, kavu i mlijeko pa to nisam niti kupovala. No, nisam se mogla ne zapitati hoću li pasti u nesvijest od manjka šećera – počela je svoju priču.

Za prvi doručak napravila si je kašu od zobenih pahuljica na vodi pošto nije kupila mlijeko, a kako bi poboljšala okus dodala je i pekmez. No, doručak joj se nije svidio pa je razočaranje popravila kruškom koju je nakon toga pojela. Za ručak si je napravila juhu od povrća koje je kupila, a koja je uz tri kriške kruha bila poprilično zasitan ručak.

Za večeru je napravila tjesteninu s grahom, lukom, sirom, rajčicama i hamburgerom od piletine, no posljednjom namirnicom se razočarala jer je sadržavala vrlo malo mesa pa je jela s oprezom.

Drugi je dan jela sve isto, no samo je ručak zamijenila s večerom, a večeru s ručkom.

Prolazeći kroz dane, na meniju su joj se našli i pečeni krumpiri, kruh sa sardinama kao i pekmezom, a špageti su joj bili glavna namirnica koju je često jela i za ručak i za večeru.

Bilo kako bilo, tjedan je preživjela, no priznaje, vrlo teško.

– Moji su se obroci često ponavljali i iako se činilo kao puno hrane, nisam se veselila kušati je. Imala sam neke dobre odluke poput kupovine krušaka, no i loše poput zobenih pahuljica. Moguće je potrošiti jednu funtu dnevno na hranu, no nije i lako – zaključila je Katie.

Pogledajte i galeriju: 10 stvari koje baš nikad ne biste smjeli staviti u mikrovalnu!

Katie Timms
1/11

Komentara 20

Avatar ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
19:03 25.03.2018.

Odličan eksperiment , nema šta , još bolja vijest za najbolji hrvatski dnevni list .. Da je samo malo bila pametnija i eksperimentirala 20 dana došla bi do eliksira života a da je bila hazarder pa to radila 30 dana našla bi riješenje kako da kamen pretvori u zlato ... Šteta što nije imala vremena uz sve dostupne reseurse Nobelova nagrada je bila na dohvat ruke kao i urednici Nobel za sranje ...

Avatar Ronin
Ronin
20:14 25.03.2018.

Ova ima u špajheru toliko da ne mora uopće jesti bar 2 mjeseca.

Avatar maxist
maxist
20:30 25.03.2018.

Sa tolikim rezervama i tapecirungom može i par mjeseci za taj iznos..........Volio bi vidjeti kako bi izgledala da poživi godinu s tim silnim parama..........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije