Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Joška Broz

Titov unuk otkrio što mu je djed priznao kao svoju najveću pogrešku

Joška Broz
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
07.03.2019.
u 10:59

– Ranković nikad lošu riječ nije rekao o dedi. Oni su bili kumovi – rekao je Joška Broz

Unuk nekadašnjeg doživotnog predsjednika SFR Jugoslavije Josipa Broza Tita otkrio je što mu je djed priznao kao svoju najveću pogrešku.

Josip Joška Broz, političar i ugostitelj iz Srbije i Titov unuk, u razgovoru za Happy TV također je otkrio što misli o odnosu Tita i njegove supruge Jovanke, kao i neke detalje o Titovu pogrebu.

Joška Broz rekao je da je Tita nakon jedne operacije pitao koja mu je najveća pogreška.

Josip Broz je rekao: "To što sam pustio ustav iz 1974. Deset dana bio je kod mene na stolu."

– Taj ustav bio je početak raspada i Jugoslavije i Partije i republika i svega ostalog – rekao je Joška Broz.

Joška Broz kaže da Tito nije htio potpisati Ustav, a na pitanje zašto nije stavio veto, odgovorio mu je: "Ja kao demokrat nisam htio dopustiti da budem nadglasan u Skupštini. Mogao sam staviti veto, pogreška je što nisam". 

Dodao je da su ustav potpisali Mika Špiljak i Kiro Gligorov, a da su zakon, među ostalima, izgurali Edvard Kardelj i Stevo Krajačić. 

– Stevo Krajačić čovjek je koji je radio iz sjene, čovjek koji je namjestio i Rankovića i sve te afere – rekao je Joška Broz.

Joška Broz
1/21

Dodao je da su Tito i Aleksandar Raković, bivši šef tajnih službi poznat i po nadimcima Leka i Abadžija, i nakon Rankovićeve smjene ostali vjerni jedan drugome.

– Ranković nikad lošu riječ nije rekao o dedi. Oni su bili kumovi – rekao je Joška Broz.

Titov unuk rekao je da je Jovanka Tita izuzetno voljela, ali da je ta ljubav u jednom trenutku prešla u paranoju. Tvrdi da su priče da je bila željna vlasti – laž.

Joška Broz odbacio je kao gluposti priče da Tito zapravo nije pokopan u Kući cvijeća u Beogradu i da nije umro 4. svibnja, već ranije.

– Deda je umro tog jutra, 4. svibnja. Trećeg svibnja navečer proradili su mu očni kapci, počeli su se pomicati. Poslije mi je doktor rekao da su to bili zadnji trzaji. Ujutro sam došao, poljubio ga, sjeo na avion, vratio se u Beograd. I sad meni netko priča da sam ljubio mrtvog čovjeka. Nemoj da mi sad netko priča neke gluposti – rekao je Titov unuk.

– Tito je ubačen u metalni sanduk koji je zavaren. A onda onaj načelnik nekadašnjeg DB-a, ono đubre, priča kako je tu stavljen pijesak, kako je narod prevaren. Drugo, nisam se odvajao od tog kovčega do pogreba. U dva sata u noći došla je dizalica i stavila stijenu od devet tona i ja sam tek onda otišao kući – rekao je Joška, koji je također odbacio tvrdnje da je Tito bio mason.

Pogledajte video o misterioznim ljudima – tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Ključne riječi

Komentara 308

NE
Neonacionalist
12:23 07.03.2019.

Dobro da je konačno razbijen mit o tome kako je Tito tobože zaslužan za ustav iz 1974. koji je republikama dao mogučnost samoopredjeljenja , to titoisti uzimaju kao veliku Titovu zaslugu kojom je eto on tobože zaslužan za Hrvatsku iako on nikada ne bi dopustio samostalnu HR . I ja osobno vjerujem da Tito nikada ne bi donio taj ustav , bio je naprosto prisiljen na njega s obzirom na okolnosti , inaće sam taj ustav je išao za tim da republike dobiju veću autonomiju s tim da se prethodno obračunao sa hrvatskim prolječarima i zadržao svu vlast u svojim rukama , mogučnost otcjepljenja je ionako bila tek teoretska jer se dalje u tekstu navodi kako su tobože iskoristile to pravo udruživanjem u Jugoslaviju, kao da je to bila narodna volja iako naravno referendum po tom pitanju nikada nije sproveden , i prva i druga Jugovina su kreirana mimo volje hrvatskog naroda odnosno nitko ga nikada nije pitao da li želi biti dio te državne zajednice .

Avatar Matija22
Matija22
12:34 07.03.2019.

juga je propala tvorevina srbijanaca koji su sanjali da će od nje napravit veliku srbiju pa sad kukaju za njom

MO
mobitel20
11:34 07.03.2019.

Zasto presucujete cinjenicu da je ovaj "unuk" ustvari clan Milosevic-Dacic SPS-a, i aktulani zastupnik u Parlamentu te dio vladajuce cetnicko-milosevicevske koalicije?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije