Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obljetnica pada

Tisuće svijeća zapaljeno za Grad Heroj duž Vukovarske avenije

Vukovarska ulica,Zagreb
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/25
17.11.2014.
u 21:30

Svijeću su zapalili i zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin i voditelj Odjela za branitelje Miodrag Demo te predsjednik Skupštine Darinko Kosor

Zagrepčani su večeras, već tradicionalno uoči obljetnice pada Vukovara počeli paliti svijeća duž devet kilometara duge Ulice grada Vukovara.

Uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara Klub veterana 148.brigade HV Zagreb-Trnje organizirao je i ceremoniju paljenja prvih svijeća na križanju Vukovarske i Ulice Hrvatske bratske zajednice gdje se okupilo nekoliko tisuća Zagrepčana.

– Mi nikoga ne mrzimo već samo svjedočimo istinu o onima koji su slabo naoružani branili Vukovar. Da smo u pravu najbolje svjedoči to što smo se u Grad vratili bez ispaljenog metka kada su morali priznati da je Vukovar naš grad – istaknuo je u ime branitelja Boris Vukadinović. Posebno je emotivno doživljen nastup Vladimira Kočiša Zeca koji je otpjevao pjesmu ''Gospodine generale'' i ''Iznad polja makova'' Zlatnih dukata koju je otpjevao njihov bivši frontmen Stanko Šarić.

Svijeću su zapalili i zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin i voditelj Odjela za branitelje grada Zagreba Miodrag Demo te predsjednik Skupštine Darinko Kosor.

- Grad Zagreb je do sada obnovio gimnaziju u Vukovaru, uredio memorijalni centar na Ovčari, a ove godine je za sve studente Vukovarsko-srijemske županije organizirao besplatno osam autobusa kako bi sutra mogli biti ondje – kazala je Kusin. Dodala je da je Grad uvijek bio uz Vukovar no da bi isto trebala činiti i cijela Hrvatska.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

- Tada bi Vukovar bio puno drugačiji. Ne bi bio samo ''grad heroj'' već bi u njemu raslo i poduzetništvo i gospodarstvo i da su ljudi zaposleni. Onda bi sve u Vukovaru bilo drugačije i ne bi dolazilo do ovakvih podjela – istaknula je Kusin.

Miodrag Demo kazao je da se puno Zagrepčana borilo u Vukovaru, da je Zagreb uvijek pomagao Vukovaru kojeg nikada neće zaboraviti. Kosor je pak najavio da sutra u Vukovaru ne smije biti podjela.

- Kad se klanjamo žrtvi nema mjesta za politiku, a tu bi podsjetio i na izjavu generala Gotovine koji je kazao da je rat iza nas, da je dio povijesti i da se zajedno trebamo baviti budućnošću – istaknuo je Kosor. Izaslanstvo grada predvođeno zamjenicom gradonačelnika Sandrom Švaljek sutra će biti u Vukovaru u koloni sjećanja.

>>Vinkovčani zapalili lampione u spomen na vukovarsku žrtvu

>>I reći ću vam samo još jednu stvar ZAPAMTITE VUKOVAR

Komentara 12

MA
maskerano
21:38 17.11.2014.

HVALA `VUKOVAR`

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
21:50 17.11.2014.

Sjećam se te jeseni, 1991. I sjećam se onih koji su te jeseni čekali "oslobodioce" iz Beograda. Danas se čude što nisu dobrodošli u koloni sjećanja.

Avatar Arkandjel
Arkandjel
21:53 17.11.2014.

Nikada zaboraviti necemo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije