Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Libijska kriza

Tisuće izbjeglica na plovilima prema Europi

Plovilo s izbjeglicama
07.03.2011.
u 12:52

Tisuće izbjeglica iz zemalja sjeverne Afrike stiglo je na talijanski otok Lampedusu

RIM – Više od tisuću izbjeglica iz zemalja sjeverne Afrike stiglo je na talijanski otok Lampedusu u noći s nedjelje na ponedjeljak. Zrakoplovi talijanskih snaga sigurnosti uočili su druga plovila koja iz Tunisa idu prema Italiji. U ponedjeljak je još jedno plovilo s više od stotinu izbjeglica stiglo do Lampeduse. Većina plovila s izbjeglicama kreće iz luke Zarzis u Tunisu prema Italiji. U tu luku stigli su kamioni i autobusi puni izbjeglica koji se nastoje ukrcati na plovila koja bi ih odvela prema Italiji i Europi.

Trenutačno cijena prelaska Sredozemnog mora stoji 1400 eura, ali ta bi cijena mogla porasti zbog velike potražnje. More je mirno i to će pogodovati povećanju vala imigranata. Od Tunisa do Lampeduse putovanje traje od 10 do 12 sati.

“Više tisuća osoba krenut će iz Libije u Europu jer ih nitko neće moći zaustaviti ako ja ne budem na vlasti”, izjavio je libijski pukovnik Gadafi francuskom tjedniku Le Journal de Dimanche. “Ako nam se bude prijetilo, doći će do destabilizacije, ići će se prema konfuziji, prema Bin Ladenu i oružanim skupinama”, zaprijetio je Gadafi i naglasio kako će na vratima Europe biti Bin Laden i islamski džihad koji će napadati američku Šestu flotu u Sredozemlju, a sve to on, Gadafi, ne bi dopustio. 

Ključne riječi

Komentara 14

OB
-obrisani-
13:42 07.03.2011.

Sve ih vratiti natrag u Tunis a plovila potopiti, kada se u luku Zarzis vrati tisuću-dvije izbjeglica onda će i njihova policija počet radit svoj posao, ovako oni glume “male Daše“ ubiru postotak od krijumčarenja ljudi a još bi im zapad trebao davati i neku pomoć, ajde Berkusconi gonjaj to natrag u Afriku.

OB
-obrisani-
16:54 07.03.2011.

Treba ih poslati u Veliku Britaniju jer su Englezi njihovi prirodni saveznioci,pogotovo nakon zarobljavanja 8 SAS-ovaca koji su išli sa njima uspostaviti kontakt.

OB
-obrisani-
13:37 07.03.2011.

sve ih poslat u svetu zemlju iran-ko tamo zivi vlada i mule mu garantiraju da ide u nebo-kaj nece u nebo???????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije