Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Tisuće aktivista u maršu za prava homoseksulaca ispred Bijele kuće

gay prava
Reuters
12.10.2009.
u 08:20

Tražili su da se što prije ukinu zakonske prepreke istospolnim građanskim zajednicama. Obami su neki aktivisti zamjerili presporo rješavanje problema homoseksualne zajednice.

Tisuće ljudi marširale su u nedjelju kroz glavni grad SAD-a Washington tražeći više prava za homoseksualce. Od predsjednika Baracka Obame traže da ispuni obećanje dano dan ranije da će povući zakon kojim se od homoseksualaca u američkoj vojsci zahtjeva da ne govore o svojoj seksualnoj orijentaciji.

Također su tražili da se što prije ukinu zakonske prepreke istospolnim građanskim zajednicama. Obami su neki aktivisti zamjerili presporo rješavanje problema homoseksualne zajednice.

Glavni govornik na skupu, predsjednik Nacionalnog udruženja za promicanje obojenih (NAACP) Julian Bond usporedio je prava homoseksualaca s pokretom za građanska prava američkih crnaca.
- Barem se crnci, od svih ljudi, ne bi trebali protiviti jednakosti, a kod braka se radi upravo o tome. Imamo puno ozbiljnih i stvarnih problema u ovoj zemlji i istospolni brakovi nisu jedan od njih. Dobre stvari ne događaju se onima koji čekaju, nego onima koji agitiraju - rekao je.

Komentara 4

Avatar punkufer
punkufer
10:21 12.10.2009.

\"Nije govno nego se pas posr\'o.\" Njima je jednostavno teško prihvatiti da s njima nešto nije u redu (to svaka baba zna i vidi) i sav taj cirkus je samo da se oni sami malo bolje osjećaju. Jadno, zapravo.

AD
adrian1
19:52 12.10.2009.

kako to da pedere u Washingtonu ne treba čuvati horda specijalaca kao u Lijepoj našoj...pa nije valjda da su hrvati homofobniji, puniji mržnje i žedniji pederske krvi od tih zločestih amerikanaca??!! očito jesu!

SK
slučajni komentator
09:01 12.10.2009.

kako to da nikad ne pišete o demonstracijama za ponovnu istragu 9-11?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije