Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utrka tovara

Tisno: Mia, Miško i Hrvatska su prvaci svijeta!

tovari (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/4
08.08.2010.
u 13:55

Hrvatski trijumf je posvećen tovaru-šampionu Omeru koji je nedavno poginuo u prometnoj nesreći

TISNO - Mi smo šampioni. Zagrepčanka Mia Lučić i magarac Miško iz Tisnoga na otoku Murteru, ekipa domaćina Hrvatske, pobjedila je 5. Međunarodnoj utrci tovara u žestokoj konkurenciji 12 međunarodnih momčadi. U uzavrelom ozračju slikovitog tišnjanskog trkališta, pred oko deset tisuća usplahirenih gledatelja s raznih strana svijeta, Mia i Miško su Hrvatskoj priskrbili željenu titulu, kakvu primjerice domaći nogometaši mogu tek snivati. Premda je izvrsna fizička sprema i vrtoglava brzina tišnjanskog tovara Miška najvjerovatnije bila presudna, zasigurno je za pobjedu jednako zaslužna i Mia Lučić, koju je tovar bezpogovorno slušao, unatoč problematičnoj karakternoj crti svih magaraca -tvrdoglavosti. No nije za zanemariti ni podatak da je Mia već 15 godina aktivna na zagrebačkom hipodromu.

- Bavim se jahanjem već dugo, no uvijek su u pitanju bili konji, a tek nedavno sam se u Tisnome srela s magarcima. Mislim da je puno značilo to što smo se Miško i ja sprijateljili čim smo se upoznali. Iskreno, nisam očekivala ovakvu pobjedu - kazala je Mia u ime skladnog pobjedničkog tandema.

Magareći zabavni spaktakl sportskog karaktera je ove godine bio posvećen Omeru, višegodišnjem šampionu magarećih utrka diljem Dalmacije. Omerova karijera naprasno prekinuta prije mjesec dana: poginuo je u prometnoj nesreći, kada je na njega naletio slovački turist audijem A6. Inače, Miška i Miu je korisnim savjetima i svesrdnim navijanjem pomogao Miin prezimenjak Frane Lučić, kornatski junak. Hrvatski trijumf je u Tisnome proslavljan veselom proslavom do ranog jutra, a magarci su nagrađeni većom količinom zasluženog sijena.

Ključne riječi

Komentara 2

RA
rakun235
17:56 08.08.2010.

svaka čast MIŠKU i hrvatima,barem jedna stvar,u kojoj ste najbolji

FR
franjo
18:56 08.08.2010.

Hrvati,ugledajte se na Dalmatinca Miska. Ja sam uvijek bio misljenja da je Magarac pametan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije