Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Media Festival

Sinergija tiska i medija je neizbježna

Dražen Klarić - gl. urednik Večernjeg lista, Ivana Galić Baksa - direktorica marketinga i korporativnih komunikacija Nove TV, Goran Gavranović - gl. urednik 24 sata, Goran Ogurlić - gl. urednik Jutarnjeg lista.
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/9
23.09.2017.
u 20:57

Sinergija medija platforma je 21. stoljeća, tvrdi Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista.

Novinarstvom 21. stoljeća "vlada" suvremeni novinar koji izvrsno koristi kameru, razumije i vlada društvenim mrežama, a spretan je i u analitici, zajedničko je to mišljenje vodećih ljudi u hrvatskom novinarstvu - Dražena Klarića, glavnog urednika Večernjeg lista, Ivane Galić Bakse, direktorice marketinga i korporativnih komunikacija Nove TV, Gorana Gavranovića, glavnog urednika 24 sata, i Gorana Ogurlića, glavnog urednika Jutarnjeg lista na 10. Weekend Media Festivalu u Rovinju.

Iako su se vještine razvojem digitalnog doba integracijom medijskih platformi proširile, novinar je taj koji je u prošlosti, sadašnjosti i koji će u budućnosti biti glavni koji će u moru informacija, vijesti stavljati u pravi kontekst.

-  Naši novinari rade na svim platformama, to je prirodan put. Sinergija tiska i medija neizbježna je. Večernji list uz apsolutnu prilagodbu digitalnoj platformi čitateljima je ponudio i dodatne sadržaje, nišne portale, dajući im uvid u područja koja njih zanimaju i direktno novinarima omogućava komunikaciju s čitateljima, rekao je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista.

Da je dužnost novinara usvajanje novih znanja, poručio je Goran Gavranović, glavni urednik 24 sata. 

- Promijenila se publika, potrebe korisnika, distributivni kanali i način na koji vijest dolazi do publike. Novinari moraju usvajati nova znanja i služiti se svim alatima, analitikom kako bi bolje upoznali publiku, kazao je Gavranović. 

Širenjem i djelovanjem na različitim platformama, točnije integracijom tiska i weba, povećala se i odgovornost novinara.

- Nemoguće je odvojiti redakciju tiska od web redakcije. Danas redakcije komuniciraju s većim brojem publike zahvaljujući različitim platformama što svakako stavlja dodatnu odgovornost na novinara, poručuje Goran Ogurlić glavni urednik Jutarnjeg lista. 

A upravo odgovornost novinara, ali i svih medijskih djelatnika jest udovoljiti onome što traži čitatelj. A on zahtjeva sve kvalitetniji sadržaj. Upravo na tome radi i Večernji list, kazao je Klarić.

- Čitatelj traži sve kvalitetniji sadržaj, a Večernji list je uz razvoj premium sadržaja i nišnih portala pokrenuo i tematske konferencije kako bi i tako ključne i relevantne informacije, događanja i teme stavio u fokus interesa, istaknuo je Klarić.

Da je sadržaj, bez obzira na razvoj tehnologije još uvijek vrlo bitan, istaknula je Ivana Galić Baksa, direktorica marketinga i korporativnih komunikacija Nove TV.

- Najbolji projekti su oni na kojima smo integrirali TV i digital. News i svi ostali oblici komunikacije danas se ne mogu raditi bez Twittera i Facebook-a. Na kraju će sadržaj biti taj koji će odlučiti koliko tko i kako često se zadržava na određenom mediju, kazala je Ivana Galić Baksa.

Komentara 5

BA
bakulušić
21:27 23.09.2017.

Sinergija tiska, medija i sekularnog liberalizma je naša budućnost. Takav totalitarizam svijet još nije upoznao i tek sad će vidjeti kako izgleda Veliko Zlo. Tko preživi, pričat će!

TE
teoodd
19:53 23.09.2017.

Mediji su najvece zlo koje je izmislilo covjecanstvo.....

MI
misho32
22:04 24.09.2017.

laprdajuo veleumno o nekoj sinergiji a više ih nitko ne čita jer nisu vjerodostojni ,provode anacionalnu , liberalnu politiku i služe se totalnom blokadom drugih svjetonazora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije