Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stravičan zločin

Tinejdžer iz Colorada priznao da je ubio djeda i baku zbog nasljedstva

Osumnjičeni par za ubojstvo bake i djeda
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
05.06.2014.
u 09:57

inejdžeri su pokušali pokriti tragove tako što su razdvojili bakine ostatke (koje su spalili) te su potom pozvali pomoć (911) da prijave pronalazak djedova tijela koje su planirali preseliti, ali je bilo preteško pa su odustali.

Brendan Lee Johnson (19) je uz pomoć djevojke Cassandre Ann Rieb (18) ubio djeda i baku kako bi naslijedio malenu kućicu i 20,000 dolara, piše prema izvješću suda objavljenome u srijedu dan nakon njihova uhićenja, donosi foxnews.

Osumnjičeni par ušuljao se u kuću 20. svibnja u Sterlingu, manjem gradu u sjeveroistočnom dijelu države Colorado, u rano jutro s namjerom da ih uguše. Johnson je napao djeda Charlesa Severancea (70) iako je bio budan. Johnson je policiji priznao da je pokušao ugušiti djeda, za kojeg vjeruje da je na kraju umro od srčanog udara.

Baka Shirley Severance (70) pitala ih je "zašto mi to činite?" dok su je Johnson i Rieb pokušali ugušiti te im je ponudila kombinaciju od sefa. U pokušaju da ga otvori, Johnson je zgrabio kuhinjski nož i napao je s leđa, zarivši joj oštricu. Tinejdžeri su pokušali pokriti tragove tako što su razdvojili bakine ostatke (koje su spalili) te su potom pozvali pomoć (911) da prijave pronalazak djedova tijela koje su planirali preseliti, ali je bilo preteško pa su odustali.

Tijelo Charlesa Severancea policija je otkrila 29. svibnja nakon što su primili poziv od Johnsona koji se predstavio kao djed rekavši da mu je nestala supruga. Istražitelji su dio njezinih posmrtnih ostataka pronašli u okolici Sterlinga te 50 kilometara dalje, u Lorenzu u državi Nebraski. Djevojka Cassandra priznala je da su zajedno počinili zločin kako bi čim prije naslijedili kućicu čija je procijenjena vrijednost tek oko 47 tisuća dolara.

Sudac je tinejdžerima rekao da ih terete za ubojstvo prvog stupnja, tešku pljačku, prijevaru i krađu.

>> Bio 10 dana u zatvoru. Izašao je i izbo djeda (81)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije