Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U FRANCUSKIM ALPAMA

Tinejdžerica preživjela pad zrakoplova, otac i pilot poginuli

Kazahstan, pad zrakoplova (1)
Reuters/PIXSELL
04.03.2013.
u 16:59

Zrakoplov tipa PRM1 srušio se na švicarsko-francuskoj granici u francuskim Alpama

Dvije osobe su poginule, a 15-godišnjakinja je ozlijeđena u padu manjeg zrakoplova koji se u ponedjeljak ujutro dogodio u blizini Ženeve. Zrakoplov tipa PRM1 srušio se na švicarsko-francuskoj granici u francuskim Alpama, a The Local navodi da je poginuo pilot i 50-godišnji muškarac. Njegova kći zadobila je ozljede zdjelice, no one nisu opasne po život.

Uzrok nesreće i identitet poginulog pilota još nisu poznati.

>>Mali zrakoplov promašio pistu i srušio se u šumi, pet poginulih

Komentara 2

TM
tom milles
17:35 04.03.2013.

Vrlo je lako vladati malim sportskim avionom pa čak i onim srednje teškim transportnim po danu i uz idealne meteorološke uvjete i to čak i u okolnostima da je" lažni horizont " neispravan.Moguće je dakle tako bez problema uzletjeti, provestiti let i sletjeti bez ikakvih peripetija.No u noćnim uvjetima kao i u iznenada otežanim meteorološkim uvjetima letenje je sasvim neka druga priča jer za isto treba biti educiran a vrijeme donošenja odluka u smislu reakcija koje se utiču na sigurnost leta svedeno je na minimum.Mnogi letači nakon stjecanja pilotske dozvole i nakon samo jednog izvršenog preleta umisle sebi da jesu u najmanju ruku RED BARRON te tako precijenivši sebe završe na način kako je u ovome članku opisano.

Avatar liquidsky
liquidsky
22:25 04.03.2013.

@ tom milles: PRM1 je tipičan mlazni dvomotorni mali business jet, dakle nije laki sportski klipni avion. Ne treba prejudicirati uzroke, za letenje ove sprave potrebna je profesionalna dozvola, što ne znači da pilot nije pogriješio ali ne treba miješatiti profesionalno IFR i sportsko vizualno letenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije