Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ ŠUTNJE

Timošenko se konačno ukazala: nastavak borbe protiv Janukoviča

Julija
AFP
14.02.2010.
u 13:43

Kraj šestodnevne šutnje: ukrajinska premijerka Julija Timošenko u subotu navečer napokon se obratila naciji , prvi put nakon poraza od Viktora Janukoviča na predsjedničkim izborima

Premijerka se ne miri s porazom, optužuje Janukovičev štab za falsifikaciju oko milijun glasova na državnoj razini, te najavljuje da će izbore održane prošle nedjelje nastojati poništiti sudskim putem.

- Bila sam i ostajem s vama - poručila je Timošenko,. 'Don't cry for me, Ukraina' nije otpjevala.

- Janukovič nije naš predsjednik. Bez obzira kako se stvari budu odvijale, on nikada neće postati legitimno izabranim predsjednikom Ukrajine - kazala je premijerka, kojoj ovih dana gori pod nogama i u vladi, jer joj parlamentarna koalicija vrlo krhka.

U Janukovičevoj Partiji regija njene su izjave prokomentirali kao 'destruktivan korak' koji privodi k destabilizaciji zemlje. - Ovakve riječi može izgovoriti samo osoba kojoj nije stalo do imidža Ukrajine, nego se brine isključivo o sebi - izjavio je Boris Kolesnikov, potpredsjednik Partije regija

Timošenko poručuje da je ukrajinski narod već izmožden od uličnih prosvjeda i nestabilnosti, pa stoga neće 'okupljati nove majdane' - dakle, ne namjerava inicirati uličnu imitaciju tzv. Narančaste revolucije iz 2005. godine. Tvrdi da je njen štab sakupio dovoljno eksplicitnih dokaza izbornih prevara, te da su na njenoj strani spremni svjedočiti i pojedini promatrači iz OSCE-a. - Moja izjava o namještanju nije politička, već u potpunosti juristička - izjavila je.

Zanimljivo, Timošenko optužuje Janukovičev stožer  za slične makinacije kao i 2004. godine, kada su izbori od strane Zapada proglašeni katastrofalno neregularnima. No ovog puta je OSCE u svom izvješću izrazito nahvalio novodosegnute standarde ukrajinskih izbora.

 

 

 

 

Komentara 5

H0
Hajduk_058
14:21 14.02.2010.

najbolje bi bilo neka Bil Clinton bude predsjednik Ukrajine ili Bandić kojeg ionako tjeraju iz Zagreba, baš je bio glup.

NE
nevera999
14:40 14.02.2010.

dosadna je ova mala ko proljev. da je malo promijenila tu svoju frizuru dobila bi barem 5% više glasova i osigurala pobjedu. i bogu je već dosadila sa tom pletenicom.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
15:36 14.02.2010.

Nesretna je jer uzela je Putina kao saveznika samo kako bi dobila izbore...mislila je ako bude igrala na Rusku i ujedno i Zapadnu kartu da će dobiti imati veće šanse ali ništa od toga...Ukrajina ide prema Rusiji. Ovo je jošoš jedna velika pobjeda KGB fašističkog režima iz Kremlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije