Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVINE

Timesu naklada pala na manje od 500.000

tim
VL
Autor
Hrvoje Dečak
13.09.2010.
u 12:23

Kako piše Guardian, svi kvalitetni dnevni listovi bilježe pad prodaje između 12 i 17 posto u odnosu na prošlu godinu, a osobito oni koji su smanjili broj stranica i prekooceansku nakladu.

Najuglednijem britanskom dnevnom listu The Timesu naklada je u kolovozu pala na manje od 500.000 primjeraka i to prvi put nakon 1994. godine, kad je trajao rat cijenama između Timesa i Daily Telegrapha. Kako piše Guardian, svi kvalitetni dnevni listovi bilježe pad prodaje između 12 i 17 posto u odnosu na lanjsku godinu, a osobito oni koji su smanjili broj stranica i prekooceansku nakladu.

Kolovoz je tradicionalno najlošiji mjesec u godini kad je riječ o prodaji novina.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
16:48 13.09.2010.

Zašto kupovat\' novine kad postoje internet izdanja?

OB
-obrisani-
17:40 13.09.2010.

Ova americko-britanska stampa je odigrala svoju ulogu za CIA sad ih CIA vise ne zeli subvencirati i propadaju. Najbolji primjer je bio americki magazin Time koji se distributira po svim americkim vojnim bazama sirom svijeta. Tjednik Time se slao na kucne adrese za smjesno mali novac. Mnogi ljudi kojima engleski nije materni su ga kupovali da bi ucili engleski usput su se \"informirali\" CIA way ili na CIA nacin a to je da vise volu americko nego svoje.

XA
xaron
19:12 13.09.2010.

Svi ti \"ugledni\" listovi i magazini i nisu ugledni ako ih citas. \"Ugled \" su stekli tako da su pojedinci iz interesa proglesavali ovaj ili onaj list \"uglednim\", sto se desava i na vasim stranicama. Kada vas novinar proglasi nekii list uglednim, znaci da je na liniji pisanja tog lista bez obzira na kvalitet priloga. Oni su se specijalizirali pisati \" about nothing \" i to je samo bla,bla,bla...Nitko iz tih \"uglednih\" se ne upusta u kritiku svog sistema jer za to nemaju petlje. Ako ima kritika, kritikuju se pojedinci iz vlade... jer sistem je \"savrsen\" a losi su samo ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije