Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bartulica objasnio

Tim Orešković na ovim izborima neće biti na listi Miroslava Škore

Orešković, Bartulica i Škoro
Foto: Facebook
1/3
25.05.2020.
u 12:46

Bivšeg premijera Oreškovića sa Škorom veže samo zajednička fotografija na 50. rođendanu Stjepe Bartulice.

Jedna objava na Facebooku poznatog hrvatskog konzervativnog intelektualca, Stjepe Bartulice, zajedničke fotografije sa Miroslavom Škorom i Timom Oreškovićem, kanadskim Hrvatom i bivšim kratkotrajnim hrvatskim premijerom potakla je govorkanja i očekivanja je li se to i Tim Orešković vraća u hrvatsku politiku u vrijeme predizborne kampanje za predstojeće parlamentarne izbore?

No, tome nije tako, razlog ovog prijateljskog nedjeljnog druženja u izolaciji jedne konobe u zagrebačkom Španskom bio je "okrugli" životni jubilej Bartulice – proslava 50. rođendana. Kako je Bartulica bio savjetnik za vanjsku politiku u vrijeme premijerskog mandata Oreškovića, a već je pristupio Domovinskom pokretu Miroslava Škore, akvizicija Oreškovića vjerojatno bi bilo dobro političko pojačanje, no sam Bartulica kaže kako "ne vjerujem da će se Tim uključiti u politiku, ali će mene podržati u mojim političkim naporima". Kaže da objava zajedničke fotografije na Faceu "ne znači, niti je bila namjera posta sugeriranje kako Tim ulazi u politiku".

Video - Domovinski pokret Miroslava Škore predstavio koaliciju sa Zelenom listom

 

Bartulaca kaže da će o svom eventualnom ponovnom ulasku u politiku odlučivati on sam, i tko zna, možda se to u nekoj budućnosti i dogodi.

- Tim će sam znati procijeniti kada dođe taj trenutak, kaže Bartulica.

Reagirao je i Miroslav Škoro, te je potvrdio kako je Tihomira Oreškovića na rođendanu vidio drugi put u životu i da on ni na koji način neće biti s njima na izborima.

Bartulica je rođen u Missouriju, SAD, a od 1992. radi i živi u Hrvatskoj. Mnoge je iznenadilo kada je taj konzervativni intelektualac završio na Pantovčaku, kao savjetnik za vjerske zajednice bivšeg predsjednika RH, Ive Josipovića. Sada je predsjednik građanske inicijative Centra za obnovu kulture, blizak inicijativi "Hod za život" i profesor je na Katoličkom sveučilištu u Zagrebu.

Komentara 4

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
15:21 25.05.2020.

pnaika u reocima partija HDZ/SDPa

VI
viviann
13:13 25.05.2020.

E, pa tko dobije Tima Oreskovića ima moj glas.

DU
Deleted user
16:12 25.05.2020.

u njegovu mandatu od par mjeseci bdp je išao gore 3,7 od 2008 najbolji,sve ostalo znalci i akademici a mi dno eu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije