Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlostavljanje životinja

Tijelo kujice puno je rana, pothranjena je i veterinari se bore za njezin život

Foto: Privatni album
1/6
15.01.2020.
u 18:57

Iako vlasnik tvrdi da je sve počelo prije mjesec dana, veterinari kažu da je ovakvo stanje posljedica višemjesečne nebrige

Pronašli su je u okolici Samobora, u dvorištu na lancu, a vlasnik je pristao da kujicu povedu sa sobom i preuzmu brigu o njoj. Volonterima nije dugo trebalo da otkriju koliko je kujica loše, zbog toga su odmah krenuli veterinaru.

– Kujica ima oko dvije godine. Vlasnik nam je ispričao da su problemi počeli kad je prekinuo s djevojkom i da su rane koje kujica  ima po tijelu nastale prije mjesec dana. No, veterinari kažu da je ovakvo stanje posljedica višemjesečne nebrige – kaže Gloria Malin iz Udruge za zastitu zivotinja "S-PAS".

Foto: Privatni album

Uz otvorene rane na zdjelici i nogama vidljivo je da je pothranjena, a po veličini sisa i da je nedavno imala štence. I dok se veterinari bore za njezin život, protiv vlasnika podnesena je kaznena prijava jer nije na vrijeme pomogao psu i odveo ga veterinaru. Uz moguću zatvorsku kaznu prijeti mu i novčana kazna zbog zanemarivanja životinje.

Udruzi koja je preuzela brigu o kujicu možete pomoći donacijom na račun HR3423600001102613308, Zagrebačka banka Swift: ZABAHR2X.

 

Ključne riječi

Komentara 1

MA
majstorsmora
23:11 15.01.2020.

Pitam se kome ovakve vijesti idu u prilog i tko ih narucuje? Da mogu prijavit crknutog stakora ili zgnjeceno zohara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije