Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potraga na Jakuševcu

Tijelo bebe bacila u kontejner za smeće. Je li bilo živo?

GSS,Jakuševec,potraga
Foto: Boris Ščitar
1/3
19.02.2014.
u 09:53

A. M. mrtvo je dijete u kutiji donijela na posao, a na povratku kući ga se riješila

Bilo je oko 16 sati kad se u utorak u podnožju odlagališta smeća na zagrebačkom Jakuševcu oglasio lavež pasa. Vodili su ih spasioci iz Gorske službe Gospić koji su ondje tragali za tijelom novorođenčeta bačenog prije desetak dana u kontejner u Paromlinskoj ulici u Zagrebu.

Treći porod

Djetetova majka, 39-godišnja A. M. iz Dugog Sela, u to je vrijeme bila smještena u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče nakon što je istražiteljima kazala da neće dočekati sutrašnji dan.

Tog 8. veljače treći je put rodila. Trudnoću joj je kontrolirao mjesni ginekolog. Teškoća nije bilo, ponekad bi jedino znala zakasniti na pregled. Bila je subota kada je u 34. tjednu trudnoće rodila kod kuće. Bebu je, pokazala je dosadašnja istraga, zamotala u pidžamu i posteljinu i stavila je iza noćnog ormarića. Svom mladiću, djetetovu ocu, kazala je da od djeteta nema ništa. Zasad se ne zna je li je on što ispitivao ili inzistirao na tome da ode k liječniku na pregled.

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da se u ponedjeljak A. M., nakon vikenda provedenog uz djetetovo tijelo, spremila i krenula na posao u prihvatni Centar za strance u Ježevu. Sa sobom je ponijela vrećicu u koju je stavila sivu kartonsku kutiju. Unutra je u svežnju bilo i njezino dijete. Tijekom dana povezla se s dostavljačem s posla do grada. U željezni kontejner u Paromlinskoj ulici nedaleko od Glavnog kolodvora bacila je vrećicu s kutijom. Prošlo je još tjedan dana, a bilo je to devet dana nakon što je rodila, kada se javila svom ginekologu u Dugo Selo. Nakon što ju je pregledao i ustvrdio da je nedavno rodila, odveo ju je na policiju. A. M. se vrlo brzo slomila i kazala da je istina da je rodila, ali je tvrdila da je beba bila mrtva.

– Nisam znala ni kojeg je spola bilo dijete – tvrdila je. Istražitelji joj nisu povjerovali. Misle da je dijete živo rođeno.Tijekom jučerašnjeg dana pretraživan je njezin dom u Dugom Selu. Sa suprotne strane od glavnog ulaza na Jakuševac, na jugozapadu iznad nogometnog igrališta u Mičevcu, oko 17 sati dva su psa sa svojim vodičima pretraživala teren ograđen policijskom trakom uz koju je stajalo dvoje policijskih službenika. U potrazi za tijelom djeteta morat će pretražiti oko dvije tisuće prostornih metara smeća koje je u međuvremenu dovezeno na deponij u Jakuševcu.

Tragači iz MORH-a

Alen Zorić iz GSS-a Gospić nije nam mogao ništa reći o potrazi jer, naglasio je, istraga još traje. Hoće li trajati i danas, ovisit će o ishodu. Bude li tako, potražnim psima GSS-a pridružit će se i psi tragači Ministarstva obrane. Tek ako se tijelo djeteta pronađe, znat će se je li A. M. na svijet donijela živo dijete.

>> Dječak otišao k susjedu igrati se s ovcama pa je na povratku kući pao u jezero

Komentara 29

WO
Wookie
07:24 19.02.2014.

Da ga je bar ostavila negdje gdje će ga naći i pobrinuti se za njega - pred crkvom, nečijim kućnim pragom, bolnica...samo se treba malo htjeti...ovo je pretužno

AZ
Ante_ZD
07:53 19.02.2014.

Sada bitno da li je bilo živo,ka da nije dovoljno strašno samo po sebi!

LO
lopti28
22:36 18.02.2014.

U čemu je rezlika između ove i onih žena koje počine abortus??? I jedno i drugo je ubojstvo djeteta koje se ne može braniti i koje za ništa nije krivo! A abortus se podržava,zar ne licemjeri?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije