Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ DUBINA

Tijela poginulih iz Air Franceova aviona prenesena u Francusku

air
Foto: afp
1/3
Autori: Hrvoje Dečak, Anton Ficko/VLM
16.06.2011.
u 13:24

U tragediji je poginulo svih 228 putnika i članova posade, među kojima je bio i hrvatski pomorac Zoran Marković (45) iz okolice Crikvenice

Tijela 104 putnika zrakoplova Air France koji se 2009. godine srušio u Atlantik prenesena su u Francusku radi identifikacije. U tragediji je poginulo svih 228 putnika i članova posade, među kojima je bio i hrvatski pomorac Zoran Marković (45) iz okolice Crikvenice. Posmrtni ostaci poginulih pronađeni su u travnju ove godine uz pomoć robota-sondi na dubini od 3900 metara. Još nije utvrđen uzrok nesreće.

– Nikakvih novih vijesti nemam jer mi se iz Francuske nitko nije javio – rekla nam je Markovićeva udovica Dalia. 

– Pretpostavljam da se među pronađenim ostacima putnika i posade ne nalazi ništa Zoranovo kada me do sada već nisu kontaktirali. Ipak, nadam se da će mene prvo obavijestiti pronađu li što, a ne da, kao do sada, doznajem sve s internetskih portala – dodala je.

Dalia Marković prisjetila se kako su prije dvije godine uzeti uzorci krvi Zoranove majke radi analize DNK. Pretpostavlja da će se na osnovi toga moći ustanoviti jesu li i Zoranovi ostaci među izvučenima s dna oceana ili ne. Uz nju, u domu Markovićevih u grižanskom selu Kostelju u zaleđu Crikvenice vijesti iz Pariza čekaju i njihove kćeri Klara (17) i Roberta (10).

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar morski covik 3
morski covik 3
16:04 16.06.2011.

Kolega, pocivaj u miru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije