Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ured napravio inventuru

Tijekom zime zamjenski smještaj stanarima neadekvatnih stambenih kontejnera

grijanje
Nikola Cutuk/PIXSELL
23.11.2021.
u 11:13

Državni tajnik Gordan Hanžek rekao je kako s jedinicama lokalne samouprave njegov Ured napravio inventuru svih stradalnika koji su smješteni u kontejnerima

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje pripremio je adekvatan smještaj za sve stradalnike u kontejnerima koji tijekom zimskih mjeseci nemaju primjeren smještaj.

''Nažalost mnogi su naši stanovnici u kontejnerskim naseljima i kontejnerima. Teška je situacija sada kada dolazi zima. Međutim, redovito, gotovo svakodnevno pozivamo ljude koji nisu u adekvatnim  prostorima i uvjetima te koji nemaju mogućnost za boravak tijekom zime u tim kontejnerima da se jave u Središnji državni ured kako bi im država pronašla adekvatan tj. primjeren smještaj za ovo doba godine'', ističe gradonačelnica Petrinje Magdalena  Komes.

Državni tajnik Gordan Hanžek rekao je kako s jedinicama lokalne samouprave njegov Ured napravio inventuru svih stradalnika koji su smješteni u kontejnerima. "Kroz tu inventuru  stanja dobili smo informacije što u konačnici žele stradalnici koji ne osjećaju sigurnost boravka u kontejneru tijekom zimskih mjeseci. U zamjenu Središnji državni ured im je pripremio adekvatan smještaj koji smo iskomunicirali zajedno sa svakim stradalnikom i kojim će tijekom zimskih mjeseci osigurati kvalitetan, topliji i sigurniji  smještaj", rekao je Hanžek.

Dio takvih stradalnika bit će tako tijekom zime smješten u sobama Top termi Topusko. Inače, izmjenom Zakona o obnovi Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje preuzima novi posao na području Banovine, a to je upravo stambeno zbrinjavanje stradalnika potresa smještenim u kontejnerskim  naseljima. Do danas je Republika Hrvatska osigurala smještaj u 2 200 kontejnera dok je još tisuću mobilnih jedinica dano na raspolaganje stradalnicima od potresa iz privatnih donacija.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije