Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICE POTRESA

Nove procjene o šteti na potresom pogođenim područjima: Riječ je više od 30 tisuća objekata

Snježna nedjelja u potresom razrušenoj Petrinji
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
15.01.2021.
u 09:52

Najjači zabilježeni potres noćas se dogodio u 2.50 sati, magnitude 2,9 prema Richteru, a epicentar mu je bio 4 kilometra od Jastrebarskog

Iza stanovnika Sisačko-moslavačke županije još je jedna hladna noć, a u Sisku je jutros izmjereno -8,2 stupnjeva Celzijevih. Osim s hladnoćom, stanovnici Banovine spavali su s podrhtavanjima budući da se tijekom noći osjetilo nekoliko manjih potresa.

9:40 – Prema jutrošnjim informacijama Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo, šteta je u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji prijavljena na 34.800 objekata, od kojih su statičari obavili pregled njih 16.103. Crvenu naljepnicu zbog oštećenja dobio je 2141 objekt, a zbog vanjskih utjecaja koji se mogu otkloniti 192 objekata. To je 39 objekata više nego jučer.

Privremeno neuporabljivo do detaljnog pregleda je 1709 objekata, a hitne intervencije potrebne su na dodatnih 2047 objekata koji se također ne mogu koristiti. Bez oštećenja su 421 pregledana objekta, a tzv. zelenu naljepnicu dobilo je nešto više od 9600 objekata. Inače, na području drugih županija i Grada Zagreba šteta od potresa 29. prosinca prijavljena je na više od 6700 objekata. Do sada su pregledom statičara na tom području 82 objekta dobila crvenu naljepnicu, a oko 250 žutu.

8:00 – Najjači zabilježeni potres noćas se dogodio u 2.50 sati, magnitude 2,9 prema Richteru, a epicentar mu je bio 4 kilometra od Jastrebarskog.

U 4.06 sati zatreslo je jačine 1,8 prema Richteru 21 kilometar od Siska, a u 6.30 osjetio se još jedan potres 1,7 prema Richteru.

7:50 – Petrinjci su zahvalni na pomoći koja im stiže odasvud, ali i zabrinuti da će grad s vremenom ponovno pasti u zaborav u kakvom je bio prije razornog potresa. Cijelu priču pročitajte ovdje.

7:45 – DHMZ objavio je vremensku prognozu za Sisačko-moslavačku županiju:

Prijepodne djelomice sunčano, popodne promjenljivo oblačno, no uglavnom bez oborina. Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura od -7 do -5, a najviša dnevna oko 2°C.

Izgledi vremena u iduća tri dana

Promjenljivo oblačno i dalje hladno. Uglavnom bez oborine, no u subotu je moguć slab snijeg. Vjetar većinom slab, u subotu do umjeren sjeveroistočnjak, samo ponegdje i uz jake udare. Jutarnja temperatura od -9 do -4, a najviša dnevna između 0 i 3 °C.

VIDEO Tužna priča posljednje stanovnice kampa Mala Gorica

Komentara 2

DU
Deleted user
20:10 15.01.2021.

Kako sad Jastrebarsko? Da li se smije spominjati nešto drugo što nije Glina i Petzrinja.

AD
adminka
09:08 15.01.2021.

osjetih oba...zaškripalo negdje po kutevima sobe..najeb.li smo s tim potresima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije