Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Vukovaru

Tijekom 2018. godine 579 novootvorenih radnih mjesta

vukovar
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
06.02.2019.
u 13:00

Prošle godine u Vukovaru je s radom započeo i pozivni centar Hrvatske pošte, pogon Vukovarske pivovare kao i još neki pogoni

Tijekom 2018. godine u Vukovaru se bilježi osjetan porast broja novo otvorenih radnih mjesta. Rekao je to na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je prezentirao prošlogodišnje rezultate. Prema tim podacima u Vukovaru je 31. prosinca 201. godine u odnosu na kraj 2017. godine zabilježeno povećanje od 579 novih radnih mjesta.

- Na kraju 2016. godine imali smo ukupno 9.057 zaposlenih, a na kraju 2017. godine 9.135 zaposlenih. Na kraju 2018. godine zabilježili smo 9.714 radnih mjesta što je povećanje od 6,34 posto u odnosu na godinu prije - rekao je Penava.

U isto vrijeme bilježi se i povećanje broja zaposlenih Vukovaraca u Vukovaru pa je tako na kraju prošle godine u svom gradu radilo 5. 192 Vukovaraca. Bilježi se porast od 416 građana s prebivalištem u Vukovaru koji su zaposleni u drugim gradovima. Ostvarene rezultate Penava je pojasnio s nekoliko stavki pa je tako istakao  kako je Udruženje obrtnika Vukovar 2018. godinu završilo s povećanjem broja obrta s 498 na 554 koliko ih je bilo na kraju prošle godine. Isto tako tijekom prošle godine poduzetnicima je omogućeno rekordnih 13 milijuna kuna poticaja.

Prošle godine u Vukovaru je s radom započeo i pozivni centar Hrvatske pošte, pogon Vukovarske pivovare kao i još neki pogoni. Na kraju najavio je kako očekuje i dalje pozitivne brojke podsjećajući da je Gradsko vijeće donijelo Odluku prema kojoj će se svi objekti namijenjeni za gospodarske svrhe osloboditi komunalnog doprinosa.

- Ovi rezultati nisu ostvareni preko noći niti bilo tko ima kakav čarobni štapić. Rezultati su odlični ali mogu i trebaju da budu bolji. Za tako nešto neophodne su mjere od strane države. Dok se to ne dogodi mi ćemo i dalje nastaviti raditi na ovaj način u maksimalnoj sinergiji s poduzetnicima i lokalnom samoupravom kao i uz pomoć države - zaključio je Penava.

Pogledajte video: Evo kolike su zapravo plaće po zanimanjima u Njemačkoj

Komentara 4

ST
stefj
13:14 06.02.2019.

Bilo bi lijepo vidjeti, od tih 579 zaposlenih, koliko ih se zaposlilo u državnim, javnim ili lokalnim strukturama, a koliko stvarno u privatnom sektoru... Jedni su potrošači, dok drugi možda stvaraju novu vrijednost...

Avatar rubinet
rubinet
13:07 06.02.2019.

Penava ,samo naprijed.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije